Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Egyptische limes-exporteurs willen marktaandeel Europa vergroten

Ondanks de politieke onrust is in Egypte het limesseizoen weer begonnen. Voor het Egyptische bedrijf The Egytian Moroccan is het grootste probleem dat buitenlandse importeurs vanwege de binnenlandse problemen in Egypte minder geneigd zijn Egyptische producten in te kopen. 

"Een andere probleem is dat veel Europese handelaren niet eens weten dat er Egyptische limes bestaan. Ze kiezen er veelal voor om hun limes uit Argentinië en Mexico te importeren. Dat is jammer want Egyptische limes zijn smakelijk en van goede kwaliteit," vertelt Ahmed Rabia van The Egyptian Moroccan. Het bedrijf levert zijn limes exclusief aan handelaren in Nederland. 

Buiten de concurrentie met Argentinië heeft de exporteur ook te maken met de felle onderlinge concurrentie tussen Egyptische bedrijven. "Dit is jammer voor ons Egyptisch citrus want we produceren enorme volumes. Egyptische bedrijven concurreren op prijs en Europese importeurs profiteren hiervan. Om deze reden willen we ons aandeel op de Europese markt vergroten," legt Rabie uit. 
De rassen die The Egyptian Moroccan kan leveren zijn Banzahir en Persian Seedless die jaarrond geproduceerd worden. De piekproductie valt samen met het sinaasappelseizoen en duurt van begin december tot eind mei. 

Volgens Ahmed Rabie zijn de prijzen redelijk winstgevend en stabiel. De grootste uitdaging is het vergroten van het marktaandeel in Nederland en de rest van Europa. "We zouden graag zien dat de vraag naar Egyptische limes groeit. We hebben wel gemerkt dat de vraag naar limes over het algemeen toeneemt en we willen uiteraard graag op deze trend inspelen. Wij zijn geen groot bedrijf dat enorme volumes teelt. We zijn een middelgroot exportbedrijf. We verwachten dat de vraag naar limes in de toekomst verder zal groeien en zijn dan ook optimistisch over de vooruitzichten voor ons product."

Over een paar weken begint het Egyptische citroenenseizoen pas officieel maar dankzij het goede weer hebben Egyptische handelaren nu al volumes gereed voor de export. "Wij leveren het ras Adalia en de kwaliteit is zeer goed. We exporteren onze citroenen naar Europa, waarvan een klein deel bestemd is voor de Poolse markt. 

Hoewel het in politiek opzicht vrij onrustig is in Egypte, merkt de citrussector hier vrij weinig van. "Het conflict speelt zich meer richting Israël af, in een afgelegen gebied, dat ver verwijderd is van de delta-regio waar de citrusteelt geconcentreerd is. Het enige economische probleem waar wij mee kampen is dat de prijzen van meststoffen toegenomen zijn als gevolg van de devaluatie van het Egyptische pond. Uiteindelijk is onze grootste zorg het in contact komen met meer Europese importeurs," aldus Rabie.


Voor meer informatie:
Ahmed Rabie
The Egyptian Moroccan (Egypt)
Tel: 002048-2179248


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018