Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Normale Grenoble walnotenoogst verwacht

De oogst van Grenoble walnoten (met Beschermde Oorsprongsbenaming) in de Franse regio's Isère en Drome ging eind september van start. De oogst duurde vier weken en volgens Catherine Petiet, directrice van het Grenoble Walnut Committee, was de oogst van 2017 divers en zou er meer dan 14.000 ton binnengehaald moeten zijn.

De oogsten varieerden in het afgelopen decennium wel, afhankelijk van de weersomstandigheden, maar normaal gesproken gaat het om ongeveer 14.000 ton. Het totale areaal blijft stabiel met een oppervlakte van 6.800 hectare, maar de kwaliteit van de oogst stijgt.

Ook de consumptie neemt toe. In de afgelopen tien jaar is de verkoop van Grenoble-walnoten met 32% gestegen. Er was vooral een sterke stijging op de Franse binnenlandse markt, die vorig jaar bijna 5.000 ton meer opeiste (een stijging van 57% vergeleken met 2007). In dezelfde periode (2007-2016) was er voor wat betreft walnoten een exportgroei van 16%.

De branche overweegt nieuwe walnootrassen aan te planten, zoals de Fernor, om aan de grote vraag van de markt te kunnen voldoen. In de komende twee jaar wordt onderzoek gedaan naar de impact van deze variëteit op de branche. Ook wordt gekeken wat de voordelen zullen zijn van de invoering van deze soort.
Publicatiedatum: