Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Toenemende vraag naar Oekraïense appelen in Noordwest-Europa

Oekraïne is dit jaar in trek bij andere Europese landen die op zoek zijn naar appelen. Het aanbieden van voldoende eerste keus appelen om aan deze vraag te kunnen beantwoorden is echter geen eenvoudige opgave. Als gevolg van de voorjaarsvorst daalden de volumes in het land met 10% tot 20% en gedurende de zomermaanden zorgden hagelbuien voor verliezen van nog eens 5% tot 7%. 

"We hebben dit jaar nieuwe contracten gesloten op de Nederlandse en Britse markt, evenals in Tsjechië en de Baltische landen. Naar Nederland en Tsjechië hebben we proefzendingen Granny Smith, Fuji, Pinova, Breaburn en Golden gezonden en Royal Gala en Golden Delicious naar het Verenigd Koninkrijk, evenals vorig jaar. We hebben ook veel orders uit Azië ontvangen, vooral uit India, maar we zullen moeten wachten tot onze landen een handelsakkoord hebben bereikt," legt Maxim Kulik uit.


Idared, Semerenko, Gloster en Red Chief behoren tot de meeste geteelde rassen in Oekraïne. De laatste jaren worden rassen als Orion, Sirius en Luna ook steeds populairder. Dit appelen van dit seizoen zullen tot volgend jaar mei/juni verkrijgbaar zijn omdat er voldoende koelopslag beschikbaar is om de oogst te bewaren. Maxim vertelt dat de huidige prijs overeenkomt met zijn verwachtingen en geleidelijk gestegen is van €0,44 per kilo (EXW) in september naar €0,48 per kilo (EXW) begin november, afhankelijk van verpakking en voorwaarden. "Dit is een belangrijk seizoen voor onze sector omdat we nu de kans krijgen om te bewijzen dat Oekraïne in staat is appelen van goede kwaliteit te exporteren en aan alle eisen van klanten in de EU te beantwoorden. Denk je eens in wat al deze nieuwe belangstelling voor onze appelen ons volgend seizoen op zal leveren, waarvoor we goede vooruitzichten hebben," besluit Maxim. 

Voor meer informatie:
Maxim Kulik
Independent Agro Consultant
Vinaigrette Ltd (Ukraine)

Tel: +380 999100251
Email: trebyan@post.cz

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018