Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cinven telt 450 mln euro neer voor Planasa

Planasa overgenomen door investeringsmaatschappij

De internationale investeringsmaatschappij Cinven kondigde aan dat het bedrijf een meerderheidsaandeel heeft gekocht in Planasa, een multinational in de agrosector. De investeerders tellen 450 miljoen euro neer voor het Spaanse bedrijf. 

Planasa is gespecialiseerd in onderzoek, veredeling en verse producten. Alexandre Darbonne, CEO en oud-eigenaar van het bedrijf zal een aanzienlijk aandeel in handen houden. het hoofdkwartier van Planasa staat in Valtierra, Spanje. Het bedrijf is vooral actief in de veredeling van zachtfruit. De groep voorzient in zaden, planten en R&D diensten voor telers en handelaren.

Planasa profiteerde van de sterke groei in de eindmarkten, ondersteund door een groter gezondheidsbewustzijn van consumenten en een wereldwijd groeiende zachtfruitconsumptie. Wereldwijd telt het bedrijf 2.080 medewerkers en telt 12 productielocaties in Europa, Amerika en AziŽ.

Cinven's Consumer and Iberia team identificeerde Planasa als een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid, gezien de groei van het zachtfruitsegment. "Nadat we de Iberische markt onderzocht hebben, kwam Planasa naar boven. Ons team was in staat om een goede relatie op te bouwen met de eigenaar en CEO van Planasa. We zijn volledig in lijn met het capabele team van Planasa. Het is onze visie om een sterk platform te creŽren voor verdere groei," aldus Jorge Quemada, Partner van Cinven.

Alexander DArbonne, CEO van Planasa is tevreden met de overname en wijst op de "verdere internationalisering en professionalisering van onze activiteiten" en de mogelijkheden tot uitbreiding in nieuwe gebieden door investeringen in R&D. "Planasa zal profiteren van significante groei in de komende jaren."

Meer informatie: cinven.com

Publicatiedatum: 2-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: