Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Poolse telers hebben internationale rivalen ingehaald

In veel marktsegmenten zijn Poolse bedrijven inmiddels de gelijke van hun internationale rivalen of presteren ze zelfs beter.

Fruit
Polen is marktleider op het gebied van fruitteelt in de EU. Eén op de vier appelen, geteeld in de EU, komt uit Polen. Vorig jaar leverde Polen 28,7 procent van alle in de EU geteelde appelen.

Polen heeft een sterke positie in de kersenteelt met bijna een derde van de Europese markt. Spanje staat op de tweede plaats, Italië staat op drie.

Wat betreft de aardbeienteelt staat Polen op de tweede plaats met meer dan 17 procent van de totale productie in de EU. Spanje staat op één met 31,6 procent, terwijl Duitsland na Polen op de derde plaats komt.

Groenten
Voor wat groenten betreft is Polen de onbetwiste nummer één op het vlak van wortelteelt en het is ook één van de grootste producenten van komkommers. Vorig jaar kwam meer dan 20 procent van de komkommers op de Europese eettafels uit Polen.

Over het geheel genomen staat Polen op de zesde plaats met betrekking tot de groenten- en fruitsector in de EU.

Champignons
Polen is de grootste producent van champignons in Europa en de grootste exporteur van deze champignons ter wereld. In 2016 werd er in Polen circa 320.000 ton champignons geteeld, ongeveer 2 procent meer dan in 2015.

Bewerkte AGF
Polen is een toonaangevende producent van voedsel in de Europese Unie en de rol van de Poolse bewerkte groenten- en fruitsector wordt snel groter. Polen is de grootste exporteur van geconcentreerd appelsap en diepvriesfruit in de EU en de op één na grootste exporteur van bewerkte paddenstoelen.

Bron: thenews.pl

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


beste Martin een ding vergeet je te melden dank zij de bakken geld van de EU dus ons geld als grote betaaler
jvanmaurik, rossum - 2017/11/02 17:20:51.000


En maar subsidie geven aan de polen. En wij nederlandse telers krijgen niks.Mogen wel concurreren met de polen .Waar de kosten ook nog eens vele malen lager zijn. Met dank aan de NFO en andere organisaties die hier nooit niks tegen gedaan hebben. Nu met romenie en hogarije hetzelfde onze fruitteelt in nederland wordt de nek omgedraaid.
Martien Tielen, Sevenum - 2017/11/02 12:47:15.000© AGF.nl 2018