Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook lunches en brunches met lokaal product bij Belgomarkt

Tholen - Belgomarkt opende in mei 2016 een supermarkt met enkel Belgische producten in Brussel. De organisatie is haar activiteiten aan het uitbreiden en biedt sinds kort lunches en brunches. "In ons pand hebben we nu een kantine. Het concept is simpel: je kunt hier meerdere dagen in de week terecht voor een lunch of brunch", vertelt Alexandre Hervens, verantwoordelijk voor de marketing van Belgomarkt. 



No waste
Met het kantine-project wil Belgomarkt twee doelen bereiken. "We willen laten zien dat je gezond en lekker kan eten met alleen lokaal voedsel. Daarnaast gaan we voedselverspilling tegen en zorgen we dat producten die niet verkocht zijn, worden verwerkt in de gerechten." 



Lunches worden geserveerd van dinsdag t/m vrijdag. Brunches elke zondag van 11:30 uur t/m 15:00 uur. 



Gezondheid en duurzaamheid
Vorig jaar vertelde Alexandre dat de oprichters gezondheid en duurzaamheid zeer belangrijk vinden. "Zij vonden het problematisch dat het tegenwoordig zo moeilijk is om lokaal voedsel te vinden in de stad. Daarom zochten ze leveranciers, producenten van allerlei soorten voedsel, waaronder groenten en fruit, met de vraag of ze willen meewerken aan hun concept. Zo leerden ze iedere producent kennen en ontdekten dat achter elk product een prachtig verhaal schuilt." 



Niet alles bio
Meer dan de helft van de producten zijn biologisch. "Bio vinden wij heel positief, maar niet alle producten zijn biologisch, want het zegt ook niet alles. Wat wij welk belangrijk vinden is de manier waarop een product gemaakt of geteeld is: het moet natuurlijk en duurzaam zijn en uit Belgiƫ komen." Dat verhaal wordt ook verteld: "Boven de groenten en fruit in de winkel hangen foto's van de teler en een korte omschrijving. Regelmatig komen 'onze' telers hun groenten leveren in de winkel en op die manier komen ze ook echt in contact met de klanten. Hiermee creƫren we transparantie en willen we dat de producent centraal staat. Op termijn is het plan om ook workshops te organiseren met telers die dan hun verhaal kunnen doen over de manier waarop hun producten zijn geteeld. Ook het belang van goed voedsel zal dan worden besproken."

Adres:
Belgamarkt Coop
Dublin Street n 19
Brussel