Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rob de Lijn, Unitrade Holland:

"In november nog Nederlandse tomaten naar ItaliŽ"

Tholen - Traditioneel gaat de export van Hollandse AGF-producten naar ItaliŽ in deze periode een wat rustigere periode in. "Vollegrondsgroenten als ijssla, groene bloemkool en romanesco gaan er nu een beetje uit", vertelt Rob de Lijn van Unitrade Holland uit Poeldijk. Volgens de exporteur is het zomerseizoen goed doorgelopen. "De vraag was gewoon goed, zonder al te spectaculaire ontwikkelingen."

"Wel ontstond er deze zomer meer vraag naar typisch Italiaanse specialiteiten als radicchio en andijvie. Men heeft daar natuurlijk een grote eigen productie van, maar in hete zomers wordt het in hartje zomer steeds lastiger om die producten te telen. Vanwege die hitte kwam bijvoorbeeld ook de Siciliaanse tomatenproductie veel later op gang, waardoor we nu in november nog mogelijkheden hebben om Nederlandse tomaten naar ItaliŽ te sturen", vertelt de exporteur.

Een verschil met andere jaren is nu wel de export van de Doyennť du Comice-peren, waar altijd een goede vraag naar was vanuit de Italiaanse markt. "ItaliŽ heeft daarvan altijd wel wat eigen productie, maar die maten zijn wat kleiner. Naar de grove maten is anders tussen oktober en februari een goede vraag. Dit jaar is de Nederlandse oogst door de nachtvorst zowat gehalveerd en zijn de prijzen zo hoog, dat er nauwelijks vraag naar is op de Italiaanse markt. De Nederlandse telers kunnen op de binnenlandse markt hogere prijzen maken en hebben daarom geen noodzaak om te verkopen", besluit Rob.

Voor meer informatie:
Rob de Lijn
Unitrade Holland
ABC Westland 664
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 62 37 50
Fax: (0174) 62 13 53
info@unitrade-holland.nl

Publicatiedatum: 1-11-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: