Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Portugese aardappelhandelaar investeert in nieuwe sorteerder

In juni 2004 kocht Oliveira Pinho & Filhos uit Mira die zich toelegt op de handel in verpakte aardappelen en uien, een Sentinel II-optische sorteerder van TOMRA.Deze machine is uitgerust met de nieuwste pulserende LED-technologie voor het sorteren met een hogere snelheid dan eerdere modellen. Sergio Pinho, manager van Oliveira Pinho & Filhos: "Diverse Franse telers waren erg tevreden met de machines van TOMRA."

De bij het Portugese bedrijf geïnstalleerde Sentinel II wordt gebruikt voor het sorteren van aardappelen, die in bulk worden aangeleverd. Na het wassen en het drogen gaan de aardappelen door de inspectiezone, voorafgaand aan de verpakking.

Alejandro Palacios Valencia, directeur Verkoop voor Spanje en Portugal bij TOMRA Sorting Food: "De uitwerpers werken met grote precisie en zorgen voor een razendsnelle verwijdering van vreemde materie en slechte aardappelen."

Voor en na
Voor ze de Sentinel II in hun productielijn integreerden, voerde Oliveira Pinho & Filhos het sorteerproces handmatig uit. Zij hadden hiervoor vier mensen in dienst, wat betekende dat er veel tijd en mankracht werd toegewezen aan een inefficiënt sorteerproces.

Sergio Pinho: "Door de Sentinel II is de eindkwaliteit van de producten toegenomen met minder arbeidsuren. Onze klanten zijn tevredener en het proces in onze fabriek is aanzienlijk verbeterd. In feite is er één werknemer die de machine bedient, terwijl de overige drie medewerkers zijn overgeplaatst naar andere functies waar ze veel harder nodig waren."

Alejandro Palacios Valencia: "Met de Sentinel II spelen we in op de behoefte van de klant om de kwaliteit van het product te verhogen. De sorteermachine sorteert de aardappelen op kleur en verwijdert groene aardappelen of exemplaren met vlekken of rot. De machine detecteert ook vreemde materie -zoals takjes en steentjes- en verwijdert deze uit het eindproduct dat door Oliveira wordt aangeboden, wat de kwaliteit verhoogt."

De inzet van de machine leidde ook tot een betere arbeidsverdeling en een hogere productiviteit. Sergio Pinho: "De hoeveelheid aardappelen die we nu kunnen sorteren, is toegenomen dankzij de Sentinel II. Nu kunnen we per uur 15 ton kleine aardappelen en 20 ton middelgrote aardappelen controleren."

Sergio Pinho bevestigt dat zijn team door TOMRA is getraind, zodat ze de machine gemakkelijk kunnen configureren voor verschillende aardappelrassen en -kleuren. "Verder heeft de Sentinel II weinig onderhoud nodig en dankzij het relatief kleine formaat past deze uitstekend in onze productielijn."
 
Voor meer informatie: www.tomra.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018