Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vraag overtreft aanbod bij einde seizoen Spaanse Bonbon mango's

Aangezien de teelt van Bonbon mango's onvoorspelbaar is, kunnen er geen prognoses over de volumes gegeven worden. Sommige jaren zijn er te weinig Bonbon mango's beschikbaar om aan de consumentenvraag te kunnen voldoen. 

"Over het algemeen hebben we een uitstekend mangojaar achter de rug. De weersomstandigheden waren stabiel en de bomen waren zeer productief," vertelt Borja Piedra, manager van Huerta Tropical. "Het meeste fruit heeft zich goed ontwikkeld waardoor het aantal exemplaren dat als Bonbon mango vermarkt kan worden dit jaar kleiner is."Bonbon mango's ontstaan wanneer de bomen natuurlijke selectie toepassen, waarbij sommige vruchten volledig rijpen, qua smaak, zoetheid en textuur, maar niet uitgroeien tot een normaal formaat.

"Het is jammer dat we niet alle bestellingen in behandeling hebben kunnen nemen maar er waren nu eenmaal te weinig exemplaren beschikbaar in tegenstelling tot vorig jaar," legt Piedra uit. Huerta Tropical heeft dit jaar een volume van ongeveer 500 kilo Bonbon mango's vermarkt op een totaal volume van 12.000 kilo Irving mango's, het ras waarvan ook de Bonbon mango afkomstig is. 


Voor meer informatie:
Borja Piedra García
Huerta Tropical
Tel.: +34 646 25 15 15 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018