Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Walmart lanceert nieuw supermarktconcept

"Revolutie in wereldwijde supermarktsector"

IGD-baas: "Revolutie in wereldwijde supermarktsector"
Volgens Joanne Denney-Finch, de CEO van het internationale marktonderzoeksbureau IGD, heeft de wereldwijde supermarktsector op dit moment een periode mee waarin veel sprake is van verandering. Denney-Finch sprak op de Asia-Pacific Retailers Convention and Exhibition in Kuala Lumpur, waar ze zei dat de retailsector voor voedingsmiddelen op dit moment een revolutie meemaakt.
Klik hier om het artikel te lezen op esmmagazine.com

Walmart lanceert nieuw supermarktconcept in Brazilië
Walmart Brasil heeft onder de naam Walmart Supermercado een nieuw winkelconcept geïntroduceerd. Het nieuwe format is onderdeel van een project waarmee Walmart zijn retailactiviteiten wil aanpassen. 120 vestigingen die voorheen onder de merken Bompreço, Nacional and Mercadorama actief waren worden in de komende vier jaar onder het Walmart Supermercado-merk heropend. Walmart investeert hiervoor ongeveer R$500 miljoen (€130,5 miljoen). Volgens een woordvoerder van Walmart krijgen de winkels onder het nieuwe format een verbeterd interieur met bredere gangpaden, een hogere kwaliteit voor groente en fruit en gegarandeerd lage prijzen. (esmmagazine.com)

VS: Lidl focust op Georgia
Lidl wil zijn plannen voor Georgia doorzetten, ondanks dat er geruchten gaan die het tegendeel beweren. De Atlanta Business Chronicle had gemeld dat Lidl zijn uitbreidingsplannen voor Georgia drastisch had terug geschaald, maar Lidl zelf geeft aan zich nog steeds op deze regio toe te willen leggen. (progressivegrocer.com)

VS: Wal-Mart begint assortiment aan Italiaanse producten
Wal-Mart Stores Inc. heeft een nieuw assortiment opgezet, dat bestaat uit authentieke Italiaanse producten. Wal-Mart wil hiermee zijn huismerken aanvullen en op kwaliteit verbeteren. Het nieuwe merk heet Sam's Club Italia en bestaat in eerste instantie uit 40 producten. Alle producten van Sam's Club Italia bestaan uit ingrediënten die uit Italië afkomstig zijn. (arkansasonline.com)

VS: Wegmans van start in Triangle, North Carolina
Wegmans heeft toestemming gekregen om winkels te openen in de regio Research Triangle in North Carolina. Met 2020 moet de eerste vestiging in bedrijf zijn. Daarna volgen mogelijk nog drie filialen in Cary en Raleigh. (newsobserver.com)

VS: Acme Fresh Market begint online dienst
Acme Fresh Market is begonnen met een online dienst voor thuisbezorging en click & collect via de site OrderAcme.com. De online service is beschikbaar voor consumenten in de meeste postcodegebieden waar Acme-vestigingen staan. Volgens een woordvoerder van Acme is de nieuwe online dienstverlening geen reactie op de toenemende concurrentie van ketens als Giant Eagle, dat onlangs ook een eigen afhaalservice op heeft gezet. (cleveland.com)

VS: Meijer heeft half miljoen bestellingen bezorgd
De retailketen Meijer heeft onlangs zijn 500.000ste online bestelling afgeleverd. Het bedrijf is goed op weg om voor het einde van dit jaar nog de 1 miljoen bestellingen te halen. Meijer begon met zijn thuisbezorgdienst in september 2016. De dienstverlening was aanvankelijk beschikbaar in 25 vestigingen in Detroit, maar werd in slechts 148 dagen uitgebreid naar meer dan 200 filialen. Op dit moment is de thuisbezorgdienst beschikbaar bij meer dan 10 miljoen huishoudens in Michigan, Indiana, Ohio, Illinois, Wisconsin en Kentucky. (drugstorenews.com

Canada: Wal-Mart heeft voedselverspilling verminderd
Wal-Mart heeft in Canada in een jaar tijd zijn voedselverspilling met 20% weten te verminderen. Een jaar geleden kaartte het branchemagazine CBC Marketplace de grote mate van verspilling bij Wal-Mart aan, waarna de retailer beloofde dit probleem aan te pakken. Wal-Mart geeft nu onder andere forse kortingen bij producten die dicht bij hun uiterste houdbaarheidsdatum zitten. (cbc.ca)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018