Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Gezamenlijk de kwaliteit van het Hollandse hardfruit hoog houden"

Frits Verhoeckx start Frits Fruit

Tholen - Vanaf 1 september is Frits Verhoeckx van start gegaan met Frits Fruit. Naast zijn voornaam staat FRITS voor: Fresh Retail International Trade Source. "Het was een langgekoesterde wens om nog eens een eigen zaak te beginnen. Als zoon van een fruitteler is de fruithandel me met de paplepel ingegoten en na leerzame jaren op de commerciële afdeling bij achtereenvolgend Frupaks en Gebr. van Blijderveen was het tijd voor de volgende stap".De jonge ondernemer houdt kantoor bij het ouderlijk fruitteeltbedrijf. "Naast de afzet van ons eigen fruit werk ik met verschillende telers samen vanuit mijn bestaande netwerk. Ik richt me puur op het Hollandse hardfruitpakket en er liggen genoeg uitdagingen om daar de juiste prijs en afzet voor te vinden. Mijn doel is om het Hollandse product op een positieve manier af te zetten op de Europese markt, waarbij we als Nederlandse sector staan voor een goed, kwalitatief product".

"Neem de Italiaanse Gala-appels, die worden écht puur op kwaliteit geplukt en geoogst. Dat resulteert in een kwalitatief hoogwaardig product met daardoor een hogere middenprijs. Die kansen liggen er in Nederland net zo goed met Elstar en Conference. Kwaliteit verkoopt altijd. Als we gezamenlijk voor een kwalitatief goed product gaan, hebben we ook geen last van een mindere kwaliteit die de prijs omlaag haalt", vervolgt Frits.

"Natuurlijk hoop ik daarmee wat te verdienen, maar het is ook keihard nodig dat de telers er een paar centen aan overhouden om weer te investeren in de toekomst. Als alleen de handel wat verdient, houdt het op. Zonder telers heb je nou eenmaal geen handel", concludeert Frits. "Daarbij zijn de marktomstandigheden dit seizoen weer heel anders dan afgelopen jaar. Met name appels zijn er fors minder. Iedereen staat er vrij positief in en dat is goed, maar hoe de prijzen zich gedurende het jaar zullen ontwikkelen, weet niemand nog".

"Momenteel richt ik me hoofdzakelijk op de groothandels door heel Europa, maar de intentie is om op termijn ook de supermarkten van fruit te voorzien. Ik hoef over vijf jaar echt niet bij de grootste spelers in de hardfruithandel te horen, maar wil gewoon een gezonde en goed georganiseerde zaak runnen met een gerenommeerde naam in de sector", besluit Frits.

Voor meer informatie:
Frits Verhoeckx
Frits Fruit
Burgemeester van Randwijckstraat 88a
5328 AV Rossum
Tel: 0418-519338
info@fritsfruit.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Frits,
ik wens je alle goeds toe voor de toekomst
Henk van Raalte, Geldermalsen - 2017/10/31 13:12:28.000


Veel succes Frits !
Randy Dijksman, Breda - 2017/10/31 12:31:33.000© AGF.nl 2018