Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dole gaat voor meer efficiŽntie

Terwijl veel sectoren wereldwijd de transformatie naar het digitale tijdperk omarmen, staat de toepassing van moderne technologieŽn in veel agrarische sectoren nog steeds in de kinderschoenen.


Het implementeren van nieuwe technologieŽn is echter wel cruciaal om de voedselaanvoer en efficiŽntie van de agrarische sector te verhogen. Toch zijn er ook uitzonderingen waarbij ultramoderne technieken gebruikt worden in de landbouw, zoals onlangs nog te lezen was in het Digital Journal. 

De landbouwsector heeft technologieŽn nodig die de productiviteit verhogen en arbeid verminderen, zoals bijvoorbeeld beslissingsondersteunende systemen en systemen voor effectieve monitoring van plantages. Zoals in het filmpje 
van Dole te zien is, worden nieuwe technieken voornamelijk toegepast om het fruit bij de klanten te krijgen.

Dole voorziet zijn bananen van een sticker met een code en een uitnodiging om de website te bezoeken. Als klanten dit doen, kunnen zij hier informatie vinden over het bedrijf waar de betreffende banaan is geteeld en de reis die het product heeft afgelegd van teler tot supermarkt. Ook kunnen klanten een 360 graden video bekijken van de bananenplantage. 

Op de Dole-website zijn naast filmpjes ook nog interessante weetjes en recepten te vinden. Dole maakt volop gebruik van TouTube om zijn klanten te informeren over zijn productie- en distributiesystemen. Publicatiedatum: 1-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: