Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vlaamse Pomuni Expo van 15 tot en met 17 november

250 stands tijdens tentoonstelling aardappeloogst in Ranst

Van 15 tot en met 17 november zal de tentoonstelling van de aardappeloogst plaatsvinden in de nieuwe productiehal van Pomuni Trade, zo laat het bedrijf weten. Er worden meer dan 250 stands van verschillende percelen getoond die gerangschikt worden per kooktype en variëteit. Dit wordt volgens het bedrijf gedaan om het beeld van het aanbod van de nieuwe oogst te verduidelijken.

Monsters
Er worden monsters genomen van vastkokende, bloemige, biologische en specialiteiten aardappelen. Zo is er een overzicht van de kwaliteit van de gewassen, die volgens Pomuni op die manier goed geanalyseerd kunnen worden. Op die manier probeert het bedrijf gedurende het bewaarseizoen kwaliteitsvolle aardappelen te kunnen leveren aan de klanten, zo laten zij weten. Tijdens het beoordelen van de monsters kan er ook geproefd worden van aardappelgerechten en viert het bedrijf daarna het vijfjarig bestaan van Pomuni.

Rooiseizoen
"Door de goede structuur van de grond is het rooiseizoen in het algemeen goed verlopen", vertelt Bart D'haeyere van Pomuni. "Voldoende losse grond in de rooimachines nemen, was de uitdaging. Dit is gelukt en zo zitten de aardappelen nu zeer schoon in de kisten, klaar om te overwinteren."

Voor meer informatie:
Pomuni Trade
Vaartstraat 247
2520 Ranst (België)
T: +32 (0)3 485 73 73
F: +32 (0)3 485 79 30

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018