Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Finalisten Tuinbouw Ondernemersprijs bekendgemaakt

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 zijn bekendgemaakt. Bestuursvoorzitter Nico Koomen bracht een felicitatiebezoek aan Royal Lemkes in Bleiswijk, De Lepelaar in Sint Maarten en OK Plant in Naaldwijk. Deze ondernemers maken kans op de prestigieuze ondernemersprijs. Op 10 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.Royal Lemkes, Bleiswijk
Royal Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa. De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld. Duurzaamheid zit in het DNA van dit familiebedrijf. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema's 'Planet' en 'People' is de drijfveer. Elke dag kan beter, volgens het LEAN-principe.

De Lepelaar, Sint Maarten
Biologisch-dynamische telers Jan, Inge, Reinout Schrijver en Joris Kollewijn telen op hun 70 ha grote vollegronds- en glastuinbouwbedrijf kool, bieten, peen, aardappelen en graan. Met de omvang van het bedrijf bieden zij ruimte aan 'vergeten groenten' en de teelt van kruiden. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het bedrijf, waarbij het werken aan bodemvruchtbaarheid de belangrijkste missie is. 
De voordracht van De Lepelaar is ondersteund door Triodos Bank, Bejo Zaden en Demeter.

OK Plant, Naaldwijk
OK Plant is gespecialiseerd in de teelt van de kleine Kolibri Phalaenopsis en diverse seizoensproducten zoals Campanula, Primula, Aster en Cyclamen. Sinds 1990 zijn Rob en Désirée Olsthoorn eigenaar van dit groeiende, moderne potplantenbedrijf. De ondernemers werken continue aan vernieuwing in teelt, marketing en sociale voorzieningen. Zij richten zich vooral op service aan de klant: afspraak-is-afspraak. OK Plant is voorgedragen door Gemeente Westland en ondersteund door Florpartners.

Excellent ondernemerschap
De genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 hebben met elkaar gemeen dat ze met visie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties en de ondernemers werken samen met partners om ook als sector beter te worden. De genomineerde kandidaten ontwikkelen en delen deze kennis. 

32e prijsuitreiking op 10 januari 
De jury is nog niet klaar; een tweede beoordelingsronde gaat nu in. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 10 januari 2018 in Keukenhof tijdens de feestelijke 32e editie van de prijsuitreiking, waarvoor alle tuinbouwondernemers worden uitgenodigd. De bijeenkomst staat in het teken van samenwerken voor duurzaam resultaat.

Bron: Tuinbouw Ondernemersprijs

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018