Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Citrusexporteur San Miguel getroffen door cyberaanval: 12,9 mln euro schade

De laatste grootschalige cyberaanval op multinationals heeft het Argentijnse San Miguel hard geraakt. San Miguel, het grootste citrusverwerkingsbedrijf en citrusexporteur van het land, heeft financieel nadeel gehad van de hack op het scheepvaartbedrijf Maersk, wiens computersystemen tijdelijk waren overgenomen door hackers.

Door deze situatie zijn er veel goederen verloren gegaan (tot 70 dagen aan kwijtgeraakte containers) en aankopen geannuleerd, zo meldt San Miguel aan de Beurs van Buenos Aires (BA Stock Exchange). ''Het bedrijf heeft het proces van het kwantificeren van de schade bijna afgesloten en de schade wordt voorlopig geraamd op meer dan 12,9 miljoen euro.''
 
In het kort: San Miguel erkent dat het feit dat Maersk zich niet heeft kunnen houden aan de door hen aangegane verplichtingen negatieve invloed heeft gehad op de normale operatieve en commerciŽle gang van zaken tijdens het seizoen van 2017. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke schade, waaronder verlies van goederen, annuleringen van de verkoop ťn, als gevolg hiervan, schade aan hun reputatie.
 
Afgelopen woensdag was op de Merval-index een daling van 1,6% te zien die de stijgende lijn, na vier stijgingen op rij, doorbrak. Dit is een gevolg van het verhoogde monetaire beleidstarief. De waarde van de aandelen van San Miguel is met 4,7% gedaald. Na San Miguel, volgen de bedrijven TGN (-3,1%), Pampa (-2,9%) en Transener (-2,9%).

In het eerste kwartaal van 2017 heeft het citrusbedrijf een verlies geleden van 78,2 miljoen, waardoor de aandelenkoers (SAMI) daalde van 118 naar 111,90, een daling van 4,42%. Desalniettemin, afgezien van de financiŽle kwestie, kreeg het citrusbedrijf een aantal maanden terug toegang tot de limesmarkt van de Verenigde Staten. San Miguel hoopt volgend jaar voor het eerst producten vanuit ArgentiniŽ naar de VS te exporteren.

Dit jaar hebben zij ook limes geŽxporteerd naar Mexico. In totaal heeft het bedrijf in 2016 213.000 ton fruit verwerkt waarvan 135.000 ton is geŽxporteerd, waarbij een groei van 47% ten opzichte van vorig jaar werd geconstateerd. Er werd dat jaar afgezet voor 230 mln euro.

Publicatiedatum: 31-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: