Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Japan: Luxe kaki's brengen €4.091 op

Een paar luxe kaki's brachten ¥540,000 (€4.091) op tijdens de eerste veiling van het seizoen in Japan op donderdag.

Het fruit werd geoogst in centraal Japan en verkocht bij een lokale groothandel en is een teeltvariëteit die 10 jaar lang werd ontwikkeld door het bestuur van de Japansa stad Gifu. Vorig jaar werd het fruit voor het eerst verkocht. Een paar kaki's werd toen verkocht voor €41.940.

Het fruit is knapperig en bevat minstens 18 procent fruitsuiker, terwijl andere varianten van de kaki zo'n 16 procent suiker bevatten volgens een Japans agrarisch bedrijf. Het overgrote deel van dit fruit dat dit jaar geoogst werd, waaronder een kaki met een suikergehalte van meer dan 25 procent, wordt verkocht in de Matsuzakaya winkel in Nagoya. De 2.000 luxe kaki's worden naar verwachting begin november geleverd. De supermarktprijzen zijn vanaf €129,45 per stuk. Luxe kaki's die meer dan €1.294,92 per drie stuks kosten, worden verkocht in een goudkleurige cadeauverpakking. 

"Het weer was dit jaar niet zo goed, maar door het harde werk van de telers zijn de kaki's erg zoet," aldus een medewerker van het Japanse agrarische bedrijf.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018