Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export Pakistaanse mandarijnen verschuift van Oost-Europa naar AziŽ

Pakistan is een bekende producent en exporteur van kinnow mandarijnen. Van oudsher exporteert het land deze mandarijnen naar Oost-Europa en het Midden-Oosten. 

Shoaib Ahmad, directeur van de National Fruit Processing Factory in Pakistan vertelt dat zijn land altijd veel handel dreef met landen als OekraÔne, Rusland en Iran. "Op deze markten merken we echter dat de concurrentie van overige citruslanden, zoals Marokko, Turkije en Egypte steeds sterker wordt. In combinatie met de politieke instabiliteit in OekraÔne en Rusland van de afgelopen 2 tot 3 jaar heeft dit bijgedragen aan een daling van onze verkoopcijfers. Onze export naar OekraÔne is van 800 containers 3 jaar geleden gedaald naar zo'n 220 containers in het huidige seizoen. De markt is slecht maar we denken dat deze weer aan zal trekken zodra de stabiliteit in de regio terugkeert."


 
Het is een goed seizoen voor Pakistaanse mandarijnen dit jaar met grote volumes en een hoge kwaliteit. "We verwachten dat ons land meer mandarijnen zal exporteren dan vorig jaar. De prijzen zijn laag zeker gezien de hoge kwaliteit en goede maten van het fruit."

Gezien de huidige toestand op de traditionele markten voor Pakistaanse mandarijnen en de goede oogst is het niet meer dan logisch dat Pakistaanse exporteurs uitkijken naar alternatieve markten om hun citrus af te zetten. "Ons bedrijf zal zich niet op de EU richten. We hebben wel bestellingen uit China, Hong Kong, Singapore, IndonesiŽ en de Filipijnen ontvangen. In China, een land dat voorheen ťťn van onze concurrenten op de mandarijnenmarkt was, zijn de mandarijnenprijzen de laatste tijd gestegen. Dit biedt Pakistan de kans om te profiteren van de afzetmogelijkheden in het Verre Oosten," aldus Ahmad. 

Voor meer informatie:
Shoaib Ahmad
National Fruit Processing Factory 
Cell: +92-321-8551010

Publicatiedatum: 30-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: