Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Leclerc voorzichtig met online

Aldi opent restaurant in Duitsland

Portugal: Meer omzet bij Jerónimo Martins
De Portugese retailer Jerónimo Martins behaalde in de eerste negen maanden van 2017 een netto winst van €285 miljoen. Jaar op jaar is dat een afname van 43%. Als de verkoop van de dochteronderneming Monterroio echter buiten beschouwing wordt gelaten, is de netto winst gestegen met 7,1%. De omzet steeg met 11% tot €11,9 miljard dankzij de activiteiten in Polen, waar Jerónimo Martins de keten Biedronka beheert. (esmmagazine.com)

Spanje: DIA heeft minder omzet in thuismarkt
De Spaanse retailer DIA behaalde in de thuismarkt 4,0% minder omzet in de eerste negen maanden van dit jaar. De totale omzet van de keten in zowel Portugal als Spanje daalde met 3,4%. De afname in omzet komt volgens DIA door een nu lopend project waarin winkels worden gerenoveerd. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn op deze manier 500 vestigingen van DIA Market, DIA Maxi en La Plaza de Dia heropend. Voor dit project was ongeveer €75 miljoen geïnvesteerd. (esmmagazine.com)

Finland: Kesko heeft 9% meer omzet
De FInse retailgroep behaalde in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van €8,1 miljard, wat jaar op jaar neerkomt op een toename van 8,7%. De winst steeg tot €267,7 miljoen, terwijl de winst per aandeel neerkwam op €2,16. (esmmagazine.com)

Profi breidt uit in Roemenië
De Roemeense retailer Profi is nu met zijn winkelnetwerk actief in 350 gemeentes in de thuismarkt. Onlangs heeft de keten een nieuwe supermarkt geopend in de stad Victoria, als ook drie nieuwe Loco-vestigingen in Smeeni, Vama en Ciacova en City-filialen in Botoşani en Dudu. (esmmagazine.com)

VK: Sainsbury's opent nieuwe Habitat-locaties
De Britse retailer Sainsbury's opent deze maand vier nieuwe winkels volgens het Mini Habitat-format. De nieuwe winkels worden geopend bij Sainsbury's-supermarkten in York, Manchester, Newcastle en London, waarmee het totaal aantal Mini Habitat-filialen op 10 komt te staan. De nieuwe winkels hebben een oppervlak van 185,8 vierkante meter en volgen hetzelfde stramien van de overige Mini Habitat-winkels. De vestigingen hebben een assortiment van 600 producten, bestaande uit meubels, lampen en huishoudelijke artikelen. (esmmagazine.com)

Aldi opent pop-up restaurant in Duitsland
Aldi Süd heeft een pop-up restaurant geopend in het historische gebouw Alte Akademie in München. Eerder maakte Aldi al zijn eerste stappen in de horeca door een pop-up restaurant te openen in Keulen, dat drie maanden in bedrijf bleef. Het restaurant in Keulen serveerde zowel warme als koude maaltijden, waarbij gebruik werd gemaakt van versproducten van Aldi. De recepten voor de maaltijden konden door klanten mee naar huis worden genomen om ze zelf na te kunnen maken. (igd.com)

Zuid-Afrika: Pick n Pay richt zich op consument
Pick n Pay probeert nieuwe manieren te vinden om zich van de concurrentie te onderscheiden in om meer contact met de consument te maken. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat er ZAR500 miljoen (€29,9 miljoen) is geïnvesteerd in prijsverlagingen van voornamelijk versproducten. De retailer is van plan om nog eens 500 prijsverlagingen door te voeren, waarbij nu wordt gefocust op gezondheids- en schoonheidsproducten. Ook wil Pick n Pay kortingsacties van 20% houden voor meer dan 2.000 merkproducten en worden er meer bak- en schoonmaakproducten aan het assortiment toegevoegd. (igd.com)

Carrefour online actief in Polen
Carrefour heeft een beta-versie gelanceerd van zijn online supermarkt in Polen. De online supermarkt krijgt een enorm assortiment bestaande uit zowel eigen producten als producten van andere retailers die via het online platform deze aan de consument kunnen bieden. Consumenten kunnen bestellingen zowel thuis laten bezorgen als deze zelf bij click & collectpunten afhalen. (igd.com)

Polen: Leclerc voorzichtig met online
CEO Jean-Philippe Magre van de Poolse tak van Leclerc zegt dat zijn bedrijf voorzichtig is met de vooruitzichten van online activiteiten in Polen. Magre denkt dat de vraag naar e-commerce in Polen niet zo sterk is als in andere delen van Europa. Hij geeft echter ook toe dat ook Leclerc vroeg of laat aan online mogelijkheden zal werken. Naar verwachting duurt het twee jaar voordat alle vestigingen van de keten gereed zijn voor de online sector. (igd.com)

Amazon binnen een jaar van start in Zweden

Amazon gaat van start in Zweden. Volgens geruchten gaat dit binnen een tot twaalf maanden gebeuren, aldus de CEO van de vergelijkingssite Pricerunner. "Het is niet lanner een kwestie van òf, maar van wanneer," zegt de CEO. (ecommercenews.eu)

VS: Kroger neemt nieuwe onderdirecteur aan
De huidige onderdirecteur van Kroger voor Retail Operations, Fred Morganthall, gaat per 30 november met pensioen. Morganthall was 44 jaar actief in de voedingssector, waarvan 31 jaar voor Kroger. Hij wordt opgevolgd door Mike Donnelly, die nu werkzaam is als onderdirecteur voor Merchandising. Per 1 november is Donnelly verantwoordelijk voor zowel zijn oude als de nieuwe functie onder de titel van Executive Vice President en Chief Operating Officer. (delimarketnews.com)

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018