Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fairtrade Week van 28 oktober tot en met 5 november

"Fairtrade bananen afgelopen jaar met 5% gegroeid"

Het afgelopen jaar steeg de wereldwijde verkoopwaarde van alle Fairtrade producten naar 7,88 miljard euro. Daarvan groeide de verkoop van bananen met 5 procent. Door de internationale verkoop van Fairtrade gecertificeerde producten ontvingen de telersorganisaties 150 miljoen euro extra aan Fairtrade premie. Deze premie investeren coöperaties en comités van arbeiders onder andere in productiviteit, gezondheidszorg, onderwijs, huisvesting en trainingen op het gebied van klimaatverandering.


De Fairtrade Week is dit jaar van 28 oktober tot en met 5 november.

Fairtrade Week
Ruim 5000 winkels, waaronder supermarkten, natuurvoedingswinkels en Wereldwinkels, doen daarnaast mee aan de landelijke Fairtrade Week. Nederland telt meer dan 4000 Fairtrade gecertificeerde producten die tijdens de Fairtrade Week, van 28 oktober tot en met 5 november, extra worden uitgelicht op de winkelvloer met speciale acties en aanbiedingen.

Deelnemende supermarkten en winkels
Aan de najaarseditie van de Fairtrade Week 2017 doen de volgende supermarkten en winkels mee: Action, Albert Heijn, Aldi, Boni, Boon's Markt, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Ekoplaza, Emté, Hema, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, MCD, Plus, Poiesz Supermarkten, Spar, Vomar en de Wereldwinkel. Een overzicht van de acties en aanbiedingen tijdens de Fairtrade Week staan gebundeld in de Fairtrade Week folder die huis aan huis verspreid wordt. 

Publicatiedatum: 30-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: