Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 januari 2018

TLN: uitbreiding Belgisch tol op provinciale wegen

Verschillende media berichten vandaag over het voornemen van de Belgische regering om het tolwegennet in België uit te breiden. Het zou gaan om 150 kilometer aan provinciale wegen die vanaf 1 januari 2018 een tolheffing gaan krijgen, meldt TLN.

De organisatie heeft van haar Belgische zusterorganisatie TLV vernomen dat het voorstel voor de uitbreiding van de kilometerheffing zonder het afgesproken vooroverleg naar het Belgische parlement is gestuurd en vandaag nog wordt behandeld.

Niet volgens afspraak
TLV stelt verder dat het voorstel niet volgens afspraak tot stand is gekomen. Er is niet gemeten over een langere periode en de economische groei en lokale ontwikkelingen zijn niet meegenomen in de afweging. Dit alles was voorafgaand aan de introductie van de kilometerheffing in België wel afgesproken, net zoals dat de transportsector betrokken zou worden bij een eventuele uitbreiding van het tolwegennet in België.

Bron: TLN


Publicatiedatum: