Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veganistische ‘tonijnsushi’ op basis van tomaat

Bedrijven hebben jarenlang nieuwe manieren gevonden om plantaardige producten te transformeren in dingen die vlees- en eiproducten zouden kunnen vervangen. Het gebeurde met mayonaise en hamburgers. Nu gebeurt het met tonijnsushi.


De met tomaat gemaakte tonijnsushi is nu bij Whole Foods verkrijgbaar.
(Foto: Ocean Hugger Foods)

Vanaf 1 november zal de supermarktketen Whole Foods Markets -eigendom van Amazon- een plantaardige tonijnsushi-optie toevoegen aan de sushibars in de vestigingen in New York en Los Angeles. Het product is gecreëerd door Ocean Hugger Foods uit New York, dat een manier heeft ontdekt om de smaak van verse tonijn na te bootsen met tomaten.
 
Andy Sasser, die mee besluit over welke soorten bereid voedsel er bij Whole Foods wordt verkocht, vertelde aan Supermarket News hoe hij de op tomaat gebaseerde tonijn ontdekte toen hij met verkopers sprak op de National Restaurant Association-beurs 2017 in Chicago.
 
De op tomaat gebaseerde sushi bestaat uit slechts vijf ingrediënten: tomaten, sojasaus, suiker, sesamolie en gefilterd water. En terwijl de makers ervan het proces bewaken als een gepatenteerd product, zeggen ze dat ze de vettige smaak en de textuur van vis hebben weten na te bootsen. En zelfs als de plakjes niet exact zouden smaken zoals het oorspronkelijke gerecht, komen ze er zeer dichtbij.
 
Sasser beschreef de smaak als niet 'tomaat-achtig' en 'zacht', iets wat waarschijnlijk vegetariërs en veganisten zal aantrekken, en hopelijk ook vleeseters.
 
Bron: qz.com
Publicatiedatum: