Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vietnamese groenten- en fruitexporteurs verkennen Europese markt

Een delegatie van Vietnamese exporteurs van groenten en fruit zal afreizen naar drie Europese landen (Frankrijk, Duitsland en Polen) om daar de markt te verkennen, aldus baodautu.vn.

Tijdens deze reis kunnen de vertegenwoordigers van de bedrijven kennis nemen van de laatste technische informatie betreffende de drie Europese markten. Ook kunnen ze de verkooptrends analyseren om tot effectieve bedrijfsstrategieën te komen die de Vietnamese export kunnen stimuleren.

De bedrijven krijgen de mogelijkheid om op allerlei niveaus zaken te doen en nieuwe contacten op te bouwen. Het bezoek, dat duurt van eind november tot en met 2 december, wordt georganiseerd door het Centre for Investment and Trade Promotion van HCM City.

De EU wordt beschouwd als een grote markt met veel mogelijkheden voor groenten en fruit uit Vietnam, samen met andere grote markten zoals de Verenigde Staten, Australië en Japan. Volgens deskundigen zou het land echter wel hinder kunnen ondervinden als het niet voldoet aan de voedselveiligheids- en hygiënenormen van de EU. De Vietnamese exporteurs zouden echt de hygiëne van hun producten moeten verbeteren om de belemmeringen van de EU-markt op te heffen.

De export van groenten en fruit gaf het land de afgelopen negen maanden een omzet van 2,64 miljard dollar (2,26 mld euro). Dit is een stijging van 44,2% vergeleken met vorig jaar, aldus het Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. China, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea waren de grootste importmarkten van Vietnam, die samen 85,4 % van de totale groenten- en fruitexport opnamen. Een sterke groei van de export was waarneembaar voor wat betreft Japan (64,6%), de Verenigde Arabische Emiraten (64,4%) en China (60,2%).

De exportinkomsten van groenten en fruit zullen naar verwachting in 2017 een nieuw record bereiken van 3,6 miljard dollar (3,1 mld euro), terwijl er nog hoge oogsten aan zitten te komen.
 
Bron:english.vietnamnet.vn

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018