Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Conad Del Tirreno wil Coop inhalen

Ierland: Tesco en SuperValu in concurrentiestrijd

Italië: Conad Del Tirreno wil Coop inhalen
De Italiaanse regionale supermarktketen Conad del Tirreno is van plan om in Toscane zijn directe concurrent Coop in te halen. In een interview met het regionale dagblad Il Tirreno gaf CEO Ugo Bladi aan wat de plannen van zijn bedrijf zijn. Bladi wil met Conad Del Tirreno in de komende drie tot vier jaar een omzet behalen van €3 miljard. Ook wordt er in de komende drie jaar €160 miljoen geïnvesteerd. Volgende maand worden nieuwe vestigingen geopend in Viareggio, Arezzo en Cascina. (esmmagazine.com

Georgië: Spar breidt uit tot 36 vestigingen
Spar breidt verder uit in Georgië. De keten heeft in de afgelopen maanden acht nieuwe filialen geopend, waarmee het totale winkelnetwerk in het land neerkomt op 36 vestigingen. Volgens Spar heeft het bedrijf door deze uitbreidingen drie nieuwe lokale markten aangeboord. Voor het einde van het jaar wil de keten nog eens 10 nieuwe vestigingen in bedrijf laten gaan. (esmmagazine.com)

Ierland: Tesco en SuperValu in concurrentiestrijd
Tesco zijn SuperValu in een nek-aan-nek-race verwikkeld voor de positie van marktleider in de Ierse supermarktsector. In de aanloop naar de drukke kerstdagen zit Dunnes Stores daar kort op achteraan. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel. Uit de statistieken blijkt verder dat Tesco marktaandeel heeft herwonnen, sinds de keten in 2015 van de toppositie werd gestoten door SuperValu. (www.independent.ie)

Frankrijk: Carrefour begint Merci Voisin-service
Carrefour heeft onder de naam Merci Voisin ("Dank je wel, buur") een nieuwe dienst in Frankrijk geïntroduceerd. Met Merci Voisin-app kunnen consumenten online bestelde producten thuis laten bezorgen door andere consumenten. Consumenten die zichzelf aan willen laten bieden als koerier moeten zich via de app laten registreren en krijgen een kleine vergoeding voor hun werk. Ook krijgen ze een rating voor hoe goed ze hun werk hebben gedaan. (kamcity.com)

VK: retail-omzet achteruit in september
De omzet van het hogere segment van de Britse supermarktsector is in september achteruit gegaan. Hierdoor ligt de omzetgroei van het afgelopen kwartaal op het laagste punt sinds vier jaar. De omzet is achteruit gegaan door de stijgende inflatie en de trage groei van de salarissen, wat ertoe heeft geleid dat de koopkracht van de consumenten zwakker is geworden. Officiële statistieken laten zien hoe het aantal gekochte producten van consumenten in september jaar op jaar met 0,8% is gedaald. (theguardian.com)

VK: Asda mixt stiekem beurse aardbeien met standaard kwaliteit aardbeien
Asda vermengt beurse en misvormde aardbeien met "normale" aardbeien in standaard bakjes in het assortiment. Op deze manier wil Asda de voedselverspilling tegengaan. In de afgelopen 20 weken heeft de keten aardbeien laten verpakken, die een combinatie vormen van eersteklas en tweedeklas fruit. Volgens Asda heeft de consument niets in de gaten gehad en is de proefperiode een groot succes geweest. (telegraph.co.uk)

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018