Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Morrisons lanceert gerecht met meest pittige chilipeper ter wereld

Morrisons is gestart met de verkoop van het meest pittige currygerecht dat ooit door een supermarkt is gemaakt met gebruik van de meest pittige chilipeper ter wereld.

De Naga chilipeper die erin zit, is bijvoorbeeld 200 keer pittiger dan een gewone jalapeño of Tabasco saus. Naast deze peper, die een Scoville-waardering heeft van 1 miljoen, wordt de curry gegarneerd met geroosterde hele groene chilipepers. De Volcanic Vindaloo is nu te koop om National Curry Week te vieren en draagt een waarschuwing over het pittigheidsgehalte. Morrisons heeft aanbevolen dat om de hoge pittigheid alleen mensen van boven de 16 het kipgerecht zouden moeten proberen.

Sean Gill van de afdeling kant-en-klare maaltijden bij Morrisons: "Curry fans hadden ons verteld dat ze in kant-en-klare maaltijden de pittigheid misten die ze in currygerechten gewend zijn. We besloten deze uitdaging aan te gaan en de pittigste kant-en-klare maaltijd in het land te creëren met de extreme pittigheid die je krijgt als je in je favoriete restaurant een Vindaloo bestelt. Ik ben gewend om pittige currygerechten te proeven als onderdeel van mijn baan, maar dit sloeg alles. Het smaakt fantastisch, maar mijn mond voelde alsof het in brand stond. Je moet zeker een glas melk klaar hebben staan." 

Het currygerecht kost £1,50 en zal maar voor een beperkte periode in de winkel worden aangeboden.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018