Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morrisons lanceert gerecht met meest pittige chilipeper ter wereld

Morrisons is gestart met de verkoop van het meest pittige currygerecht dat ooit door een supermarkt is gemaakt met gebruik van de meest pittige chilipeper ter wereld.

De Naga chilipeper die erin zit, is bijvoorbeeld 200 keer pittiger dan een gewone jalapeño of Tabasco saus. Naast deze peper, die een Scoville-waardering heeft van 1 miljoen, wordt de curry gegarneerd met geroosterde hele groene chilipepers. De Volcanic Vindaloo is nu te koop om National Curry Week te vieren en draagt een waarschuwing over het pittigheidsgehalte. Morrisons heeft aanbevolen dat om de hoge pittigheid alleen mensen van boven de 16 het kipgerecht zouden moeten proberen.

Sean Gill van de afdeling kant-en-klare maaltijden bij Morrisons: "Curry fans hadden ons verteld dat ze in kant-en-klare maaltijden de pittigheid misten die ze in currygerechten gewend zijn. We besloten deze uitdaging aan te gaan en de pittigste kant-en-klare maaltijd in het land te creëren met de extreme pittigheid die je krijgt als je in je favoriete restaurant een Vindaloo bestelt. Ik ben gewend om pittige currygerechten te proeven als onderdeel van mijn baan, maar dit sloeg alles. Het smaakt fantastisch, maar mijn mond voelde alsof het in brand stond. Je moet zeker een glas melk klaar hebben staan." 

Het currygerecht kost £1,50 en zal maar voor een beperkte periode in de winkel worden aangeboden.

Publicatiedatum: