Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Praktische oplossingen nodig voor AGF als onderdeel van Brexit"

De British Growers Association heeft een nieuwe onderzoek gepubliceerd met betrekking op de behoefte aan seizoensarbeid in de AGF-branche. De jaarlijkse studie wordt voor het eerst grafisch weergegeven en er blijkt duidelijk uit dat 'seizoensarbeid' geen goede omschrijving is voor wat er over het algemeen wordt gevraagd in deze sector. Jack Ward, voorzitter British Growers Association: "Nu de vraag naar arbeid in de AGF-branche op deze manier is weergegeven, wordt duidelijk dat er veel onderdelen van de branche zijn die het hele jaar door arbeidskrachten nodig hebben. Als daar geen stabiel aanbod van is, krijgen we echt problemen wat betreft het telen, oogsten en verpakken van allerlei gewassen."

"Het komt steeds vaker voor dat we geconfronteerd worden met de realiteit dat gewassen op het land moeten worden gelaten omdat er niemand is om ze te oogsten of te verpakken. Sinds de invoering van het 'voldoende loon' merken we dat veel seizoenswerkers het bedrag dat ze willen verdienen veel sneller bereiken dan in het verleden. In dat geval gaan ze naar huis, waardoor werkgevers grote personeelstekorten hebben."

"We hebben dringend een praktische oplossing nodig voor seizoensgebonden werk als onderdeel van de afspraken rondom Brexit. Het telen van AGF-producten is een lange termijn-kwestie en het kunnen binnenhalen van voldoende arbeidskrachten is hierbij cruciaal. De huidige onzekere situatie is wel het laatste wat de economie kan gebruiken, wil Brexit een succes kunnen worden. De datum voor het definitieve vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU komt steeds dichterbij, maar dat kunnen we helaas niet zeggen van de juiste oplossingen."
 
Voor meer informatie: britishgrowers.org

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018