Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Capespan verhuist DC van Vlissingen naar Rotterdam

Capespan verhuist zijn Europese opslag- en distributieactiviteit van Vlissingen naar Cool Port Rotterdam. De verhuizing zal tegen het einde van november dit jaar zijn afgerond. Cool Port Rotterdam is het nieuwe distributiecentrum van de Kloosterboer Group, gevestigd in de Rotterdamse Waalhaven. Op de nieuwe locatie is er plaats voor 40.000 pallets, voor zowel koeling als diepvries. Daarnaast zijn er 38 dockschuilplaatsen en is er een servicezone van 7500m2.


Het nieuwe distributiecentrum van Capespan.

Machines en transport
Naast een nieuwe locatie heeft het bedrijf ook nieuw machines in Rotterdam staan. Met de machines is Capespan in staat om het fruit in kleinere verpakking te verpakken, zo laat Capespan weten. De  top sealmachines, flowwrap, net packaging en etiketteringsmachines zijn ook terug te vinden in het nieuwe DC.

Ook is het mogelijk om aan het water dagelijkse bootdiensten te laten varen van de diepzee terminals tot aan het magazijn, zo laten zij weten. De locatie aan de waterkant biedt volgens het bedrijf ook mogelijkheden voor distributie door shortsea naar gebieden zoals ScandinaviŽ en de Baltische Staten. Cool Port is ook direct verbonden met de belangrijkste snelwegen en spoorwegen, zo is terug te lezen in een persbericht van het bedrijf.


De officiŽle opening van het gebouw.

Volgens Danny Simons, Supply Chain Manager van Capespan, is de beslissing in lijn met Capespan die zich richt zich op het leveren van bredere en efficiŽntere serviceoplossingen aan haar klanten. "Capespan, in het nastreven van een optimale service aan haar markt- en kweker-klanten, moet voortdurend opnieuw uitvinden en verfijnen van zijn bedrijfsmodel is om relevant te blijven in een steeds veranderend milieu. Het blijft daarom gericht op het verbeteren, stroomlijnen en vereenvoudigen van de dienstverlening, om meer waarde te creŽren voor alle belanghebbenden", zegt Leon van Biljon, CEO van Capespan Fruit.

Voor meer informatie:
Capespan
Danny Simons

Publicatiedatum: 24-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: