Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor leden van GroentenFruit Huis

Inschrijving Bijeenkomst Logistiek geopend

Donderdagmiddag 16 november organiseert GroentenFruit Huis voor de leden de Bijeenkomst Logistiek in de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze bijeenkomst vindt jaarlijks plaats waarbij enkele actuele dossiers op het gebied van logistiek besproken worden. Op het programma staan onder andere de Brexit en goederentransportverzekeringen. Voorafgaand aan de bijeenkomst is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de Amsterdam Produce Show.

Brexit
We staan qua technologische- en politieke ontwikkelingen voor grote uitdagingen en kansen op het gebied van (agro)logistiek. Welke kansen biedt de Brexit op het gebied van aanvullend verdienvermogen voor onze sector? Kunnen we een competitief voordeel creëren voor onze sector middels agro-logistiek? Deze en andere vragen wil het Rotterdamse Food Cluster onderzoeken samen met de AGF sector. Hierbij wordt niet alleen kennis uitgewisseld, maar ook prototypes gesimuleerd, gebouwd en/of getest.

Flying Swans
Via de Nederlandse ambassade in Ethiopië is bij RVO het verzoek binnengekomen of Nederland kan ondersteunen bij de integrale ontwikkeling van een tuinbouwgebied. Hiermee is ingestemd onder voorwaarden dat er voldoende belangstelling is vanuit het Nederlandse bedrijfsleven, en met inachtneming van de Sustainable Development Goals bij de design- en ontwikkelfase van de horti-hup. In samenwerking met ondernemers in de tuinbouw en de Rabobank wordt aan de ontwikkeling gewerkt. Stefan Verbunt (RVO) komt vertellen over dit project. Waar staan we en waar willen we naar toe? Tevens geeft hij zijn visie over de mogelijkheden voor ondernemers in groenten en fruit in Ethiopië.

Logistiek, risicofactor bij import/export; is dit nog te verzekeren
In herhaalde onderzoeken onder verladers wordt aangetoond dat slechts ca 47% van de schade die ontstaat ook daadwerkelijk vergoed wordt onder een goederentransportverzekering. In een workshop gaan we nader in op de oorzaken daarvan en reiken daarbij verbeterpunten aan op zowel het gebied van het hanteren van INCOTERMS als preventieve maatregelen om schades te voorkomen en verminderen. De workshop wordt gegeven vanuit verzekerings- en schade expertise (preventie) optiek.

Programma
13.30 uur Ontvangst bij de Westergasfabriek
14.00 uur Aanvang bijeenkomst
14.05 uur Welkom door Peter Verbaas, GroentenFruit Huis
14.15 uur Kansen Brexit, Rotterdam FoodCluster
14.45 uur Flying Swans; het project, GroentenFruit Huis
15.00 uur Flying Swans, de mogelijkheden in Ethiopië, RVO
15.30 uur Logistiek, risicofactor bij import/export; is dit nog te verzekeren, MCL Global
16.00 uur Vragen
16.30 uur Borrel en afsluiting

Geïnteresseerde leden van GroentenFruit Huis kunnen zich aanmelden via de website. Voorafgaand aan de bijeenkomst is het mogelijk om een kijkje te nemen op de Amsterdam Produce Show. Geef bij uw aanmelding aan of u gebruikt wilt maken van deze mogelijkheid. 
Publicatiedatum: