Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jurgen Duthoo, Bart's Potato Company

"Door lage aardappelprijzen concurreren we nu met landen zoals Pakistan"

Tholen - Een van de aanwezige Vlaamse standhouders tijdens de Fruit Attraction, was Bart's Potato Company. Op het eiland van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) stond het bedrijf samen met tien andere organisaties om geïnteresseerden te laten zien waar Bart's Potato Company voor staat. Jurgen Duthoo van het Belgische bedrijf is erg te spreken over de Spaanse beurs in Madrid. Hoewel hij op een Europese beurs staat, laat hij weten dat ook buiten het continent kansen voor hem liggen.


Jurgen Duthoo van Bart's Potato Company tijdens de Fruit Attraction.

"Veel Zuid- en Oost-Europeanen komen naar de beurs in Madrid toe", vertelt Jurgen Duthoo. "Het is goed om je gezicht hier te laten zien voor je bestaande klanten. Daarnaast kan je aan mogelijke nieuwe klanten laten zien wat je in huis hebt. Dat is het voordeel van Madrid in vergelijking met de beurs van Berlijn. Je hebt tijdens de Fruit Attraction meer tijd om spontaan te netwerken dan in vergelijking met de Fruit Logistica."

Afzetmarkt
Waar de aardappelen van Bart's Potato Company uiteindelijk heengaan, ligt volgens hem aan de vraag en aanbod van het product. "Ieder jaar is onze afzetmarkt anders", zegt Jurgen. "De ene keer is het Oost-Europa, de andere keer exporteren wij buiten Europa. Momenteel zitten wij op West-Afrika. Het ligt er maar net aan waar onze aardappelen naartoe kunnen gaan. Daar verschepen wij de aardappelen dan heen."

Potentie
Momenteel is het Vlaamse bedrijf bezig met het Midden-Oosten, waar het ook aardappelen naar wil exporteren. "Normaal gesproken is dat te duur, maar doordat de aardappelprijzen momenteel heel competitief zijn, is dat wel mogelijk", zegt de man achter Bart's Potato Company. "Er zijn nog geen containers vertrokken, maar er zijn dus wel lopende onderhandelingen met het Midden-Oosten. Hoogst waarschijnlijk vertrekken er binnenkort een aantal containers die kant op. Door die lage prijzen kunnen we concurreren met landen zoals India en Pakistan. Dat biedt zeker kansen voor ons."

Voor meer informatie:
Jurgen Duthoo
Bart's Potato Company
Westvleterenstraat 25 a
8640 Vleteren (België)
T: +32 (0) 57 40 91 20
F: +32 (0) 57 40 91 21

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018