Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brede steun voor acties tegen BTW-verhoging op groenten en fruit

Tholen - Binnen de Btw-discussie krijgt de groenten- en fruitbranche steeds meer steun vanuit allerlei maatschappelijke geledingen. Landelijke media als RTL4, Trouw en het AD besteden er al een aantal keer aandacht aan. Het plan van Rutte III om het lage BTW tarief te verhogen, is een ongezond plan vinden de actievoerders. Het kabinetsplan treft diverse branches, ook de fietsenhandelaren, supermarkten en krantenverkopers maar actievoerders pikken groenten en fruit er specifiek als thema uit. Daarmee staat ook het pleidooi voor groenten en fruit BTW-vrij weer op de maatschappelijke agenda.
Pal na het bekend worden van de kabinetsplannen stuurden een groot aantal maatschappelijke organisaties, gezondheidsdeskundigen, supermarkten en agf detailhandel Nederland al brandbrieven aan Rutte. Ook Televisie-ring winnaar Arjan Lubach wijdde een activistisch item aan het plan tijdens een uitzending van Zondag met Lubach. Op social media gaan diverse petities rond, ondersteund door BN-ers met veel volgers als Katja Schuurman en Giel Beelen. Onlangs werd bekend dat Nederlandse mannen en vrouwen gemiddeld het minste groenten en fruit eten van de hele Europese Unie. Ook dit is een topic op social media en wordt gezien als een een argument om groenten en fruit BTW-vrij te maken.De petities en e-mail acties lopen nog

Klik hier voor de petitie van Avaaz

Klik hier voor de e-mailactie van Foodwatch


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


En waar is de NFO dan die doet weer niks. Er zou keihard actie voor gevoerd moeten worden .En de betrokken bewindslieden er op aanspreken. Mensen dienen gestimuleerd te worden om juist gezond te eten.
Martien Tielen, Sevenum - 2017/10/24 19:46:38.000© AGF.nl 2018