Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groententraiteurs doen inspiratie op bij Verstegen

Tholen - AGF-specialisten die zich ook volop bezig houden met het verzorgen van maaltijden lieten zich vorige week inspireren bij Verstegen Spices & Sauces. "Verstegen speelt open kaart met ons, we krijgen alles te zien. Het zal een leerzame middag worden", zei Wim Landwaart van Landwaart Culinair die namens ADN het initiatief nam voor de bijeenkomst. Vanuit alle hoeken van het land waren de groentenspecialisten gekomen, waaronder een aantal groentenmannen met een of meerdere sterren. "Zij willen allemaal vooruit en we hopen dat het navolging krijgt in de branche", zei Wim.

Klik hier voor de fotoreportage




Kruiden en specerijen zitten 'verstopt' achter plastic, glas, in een zakje of container. Op deze dag kon Verstegen Spices & Sauces uitpakken. Verstegen gaf uitleg over de gehele weg die hun producten afleggen: van grondstof tot de details van de verpakkingsmaterialen. Trots vertelden ze over de gecertificeerde productieprocessen die kwaliteit borgen en voor veilig voedsel zorgen. Natuurlijk kwam het belangrijkste aspect ook uitgebreid aan de orde: de toepassingen van hun assortiment, die ze lieten zien, ruiken, proeven en ervaren.

Vaak hebben specialisten in vers een vooroordeel over fabrieksmatige productieprocessen, vertelt Christ Manders. Hij is nu nog via SVO betrokken bij branchevereniging ADN. Vanaf volgend jaar komt hij volledig in dienst van ADN. Zelf bezoekt hij vaak toeleveranciers in de branche en hij vindt het goed dat deze groentenspecialisten met eigen ogen zien wat er achter de schermen gebeurt.



Verstegen gaf een uitgebreide toelichting over het bedrijf en leidde de specialisten rond in de fabriek. Daarna volgde een inspiratiesessie in de volledig uitgeruste demonstratie keuken van Verstegen. Huiskok van Verstegen Rob van Giessen had een groot aantal gerechten en recepten voorbereid die de groentenmannen gemakkelijk kunnen overnemen in hun eigen keuken. Het draaide daarbij om groenten, gemak en smaak. De groentenspecialisten mochten zelf aan de slag gaan maar zij lieten zich liever 'verwennen'. Dus terwijl de koks van Verstegen alle gerechten bereidden, wisselden de groentemannen ervaringen uit over het groenteman met ster traject, verbouwingen, hardlopers, zelfbediening vs bediening, cijfers... Een indrukwekkende en leerzame dag was de gezamenlijke conclusie bij het afscheid.



Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie
Verstegen Spices & Sauces
Industrieweg 161
3044 AS Rotterdam
T: +31 (0) 10-2455100