Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rinus van Wezel interviewt Gerda van den Berge van Fruitbedrijf Van den Berge

Eigen verkoop via internet en landwinkeltje

Tholen - Omschakelen naar peren, eigen verkoop stimuleren en spannende internetveilingen. Dat zijn de onderwerpen die langskomen in het interview van Rinus van Wezel met Gerda van den Berge van Fruitbedrijf Van den Berge uit Tholen. Op familiebedrijf Van den Berge telen ze al honderd jaar peren en appels. Een aantal jaar geleden besloten ze echter de appelteelt af te bouwen en om te schakelen naar peren.

Internetveiling
Met appels is in de handel bijna niets meer te verdienen en Van den Berge zet deze alleen nog via huisverkoop af, vertelt Gerda. Peren brengen meer op in de handel en die handel gaat steeds meer via internetveilingen. Een spannende bezigheid vindt Gerda. "Op het laatst kan het nog verrassend uitpakken." Op internet handelen is betrouwbaar, is haar ervaring. "Het bestaat 5 jaar. Wij doen er aan mee vanaf het begin."De Fruithoek
Gerda blikt ook terug op het eerste jaar van het winkeltje De Fruithoek waarin zij hun eigen appels en peren afzetten. "We zien een stijgende lijn in klantenbezoek", ziet Gerda. "Daarnaast verkopen we steekproducten en daar is ook veel vraag naar." De Fruithoek is op vrijdagmiddag en zaterdag open, dus ze verkopen producten voor het weekend zoals groentechips en nootjes. In de zomermaanden trekken ze bezoekers met zachtfruit. Komend weekend viert De Fruithoek haar eerste verjaardag met een open dag en toont dan onder andere voorbeelden van kerstpakketten en kunstwerkjes gemaakt van oud fruitbomenhout.

Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Van den Berge
Mosselhoekseweg 4A
4691 RL THOLEN
0166 – 603610 / 06 – 22 25 85 32
www.fruitbedrijfvandenberge.nl
 

 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018