Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vitacress steunt Afrikaans Big Beehive Build initiatief

Helen Brierley, van de Britse sla- en kruidenproducent Vitacress, is onlangs naar Tanzania gevlogen om deel te nemen aan de Big Beehive Build van de Afrikaanse liefdadigheidsorganisatie Farm Africa.

Helen heeft zich aangesloten bij een groep van 13 onverschrokken vrouwen die de uitdaging zijn aangegaan om in slechts drie dagen tijd 120 bijenkorven te maken. 
Helen en haar team zullen, gesteund door vrouwelijke imkers uit de regio Nou Forest, een poging doen om het eerdere record van 90 bijenkorven uit 2015 te verbreken.
De korven zullen gebruikt worden door vrouwen van de plaatselijke Bermi imkersvereniging en zijn bedoeld om een duurzaam honingbedrijf op te bouwen dat de vrouwen een vast inkomen garandeert en tevens bedoeld is om het regenwoud te beschermen. Helen legt uit dat Farm Africa de bevolking op de plaatsten waar het actief is al veel goeds heeft opgeleverd. "Ik ben blij om Vitacress te mogen vertegenwoordigen door het steunen van dit geweldige project waarmee lokale vrouwen de kans krijgen een duurzame onderneming op te bouwen."

Het Big Beehive Build initiatief sluit naadloos aan bij het programma voor duurzame ontwikkeling dat Vitacress zelf nastreeft, waarbij vier elementen centraal staan: het milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid, gezondheid en veiligheid en voedselveiligheid en kwaliteit. Het Big Beehive Build-team hoopt €895.000 voor Farm Africa bijeen te brengen. Donaties kunnen gedaan worden via de website van het team: www.justgiving.com/BBB17

Voor meer informatie:
Simon Colvan / Jo Brock / David Gough 
Ceres
Tel: 01189 475956

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018