Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitacress steunt Afrikaans Big Beehive Build initiatief

Helen Brierley, van de Britse sla- en kruidenproducent Vitacress, is onlangs naar Tanzania gevlogen om deel te nemen aan de Big Beehive Build van de Afrikaanse liefdadigheidsorganisatie Farm Africa.

Helen heeft zich aangesloten bij een groep van 13 onverschrokken vrouwen die de uitdaging zijn aangegaan om in slechts drie dagen tijd 120 bijenkorven te maken. 
Helen en haar team zullen, gesteund door vrouwelijke imkers uit de regio Nou Forest, een poging doen om het eerdere record van 90 bijenkorven uit 2015 te verbreken.
De korven zullen gebruikt worden door vrouwen van de plaatselijke Bermi imkersvereniging en zijn bedoeld om een duurzaam honingbedrijf op te bouwen dat de vrouwen een vast inkomen garandeert en tevens bedoeld is om het regenwoud te beschermen. Helen legt uit dat Farm Africa de bevolking op de plaatsten waar het actief is al veel goeds heeft opgeleverd. "Ik ben blij om Vitacress te mogen vertegenwoordigen door het steunen van dit geweldige project waarmee lokale vrouwen de kans krijgen een duurzame onderneming op te bouwen."

Het Big Beehive Build initiatief sluit naadloos aan bij het programma voor duurzame ontwikkeling dat Vitacress zelf nastreeft, waarbij vier elementen centraal staan: het milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid, gezondheid en veiligheid en voedselveiligheid en kwaliteit. Het Big Beehive Build-team hoopt €895.000 voor Farm Africa bijeen te brengen. Donaties kunnen gedaan worden via de website van het team: www.justgiving.com/BBB17

Voor meer informatie:
Simon Colvan / Jo Brock / David Gough 
Ceres
Tel: 01189 475956
Publicatiedatum: