Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Producten Mann, Walmart, Trader Joe's mogelijk besmet met listeria

Terugroepactie bewerkte groenten in Noord-Amerika

Het Californische Mann Packing heeft zelf bewerkte groenten teruggeroepen omdat deze mogelijk besmet zijn met de Listeriabacterie. 

Mann Packing besloot tot deze actie over te gaan nadat de Canadese Food Inspection Agency de bacterie in een monster aantrof. Er zijn tot op heden nog geen ziektegevallen bekend die met deze producten in verband staan. Listeria monocytogenes kan ernstige en soms zelfs fatale infecties bij jonge kinderen, zieken of ouderen veroorzaken of bij andere bevolkingsgroepen met een verzwakt afweersysteem. Gezonde volwassen kunnen last krijgen van symptomen als koorts, hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn en diarree die doorgaans maar kort aanhouden. Daarnaast kan een listeriabesmetting bij zwangeren een miskraam of vroeggeboorte veroorzaken.

De teruggeroepen producten werden in de Verenigde Staten en Canada gedistribueerd en hadden een houdbaarheidsdatum van 12 tot 20 oktober, die op de voorzijde van de verpakking staat aangegeven. De productnamen, UPC-codes en houdbaarheidsdata zijn hier terug te vinden.

Publicatiedatum: 23-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: