Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse AGF-handelaar geeft Brexit schuld van winstdaling

Een wereldwijde importeur en groothandelaar van AGF in Birmingham, Verenigd Koninkrijk, heeft gezegd dat de Brexit een grote oorzaak is van zijn winstverlies in 2016, volgens recente berichtgevingen.

Minor, Weir en Willis, dat al zaken doet sinds 1963, deed melding van een daling van de winst voor belastingen naar 2,2 miljoen euro in 2016 vergeleken met 3,3 miljoen euro in 2015. De omzet zakte van 179,4 miljoen euro naar 165,4 miljoen euro.

Het bedrijf importeert meer dan 100 producten uit zo'n 40 landen. In een verklaring van het bestuur: "De omstandigheden zijn een echte uitdaging geweest in 2016 vanwege de waardevermindering van de Britse pond als gevolg van de Brexit. Dit leidde tot minder winst, omdat de prijzen van verse producten sneller stegen dan wij konden zorgen voor compenserende omzetstijgingen. De buitenlandse commerciële omstandigheden worden verwacht van concurrerende aard te blijven, hoewel we erin blijven geloven dat we in de toekomst weer op hoog niveau zaken kunnen doen." 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018