Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse bananensector wil militairen om plantages te beschermen

Een groep bananenexporteurs op de Filipijnen heeft de regering gevraagd om militaire bescherming voor hun plantages. 

De exportvereniging Pilipino Banana Growers and Exporters Association liet in een verklaring aan de pers weten dat de aanwezigheid van militairen het aantal aanvallen op hun plantages zal verminderen, waarbij onder meer apparatuur in brand gestoken wordt. 

De vereniging hoopt dat er snel gehoor gegeven zal worden aan haar oproep omdat er voortdurend aanslagen door rebellen gepleegd worden.

27 exporteurs zijn aangesloten bij PBGEA en beschikken tezamen over een areaal van 40.000 hectare van het in totaal 83.000 hectare tellende bananenareaal in Mindanao. 

De sector hoopt meer steun van de regering te krijgen omdat haar groei belemmerd wordt door meerdere omstandigheden, waaronder natuurrampen, onlusten, de wereldwijde concurrentie en overheidsregels.

In Mindanao zijn 340.000 mensen werkzaam in de bananensector die tezamen jaarlijks €844 miljoen verdienen en de overheid €115 miljoen aan belastinginkomsten opleveren. 

Publicatiedatum: