Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Prijsstijging verwacht zodra Clemenules op de markt komen

In het zuiden van Cataloniƫ is het citrusseizoen al begonnen. "Twee weken geleden zijn we begonnen met het vermarkten van de eerste volumes Clemenrubi, Orogross en Oronul," vertelt Alfons Royo, directeur van Royo Fruits, een bedrijf dat dit jaar een nieuw en groter pand zal betrekken om aan de eisen van de groeiende export te kunnen voldoen.

Bij aanvang van het seizoen verliep de afzet traag. Sinds de rassen Marisol en Arrufatina op de markt zijn gekomen, is de afzet iets verbeterd. "We hopen dat de verkoop weer aan zal trekken zodra er weer Clemenules op de markt zijn. Blijkbaar kampen de late mandarijnen van het zuidelijk halfrond met kwaliteitsproblemen en dat is gunstig voor onze handel."



Hoewel de clementineprijzen nu al hoger zijn dan die van vorig jaar verwacht Alfons dat de grootste prijsstijging zal volgen zodra de eerste Clemenules deze week op de markt verschijnen. Ramingen wijzen op een oogstdaling van 30% voor het huidige Clemenuleseizoen. Dit ras, dat het meest geteeld wordt in Castellon en Tarragona, is goed 40% tot 50% van de afzet van Royo Fruits.

"In het zuiden van Tarragona is er een lichte oogstdaling van de vroege rassen. Dit geldt met name voor Clemenules die het meest geleden hebben onder de hitte van deze zomer. We verwachten dan ook hogere prijzen, zeker omdat dit ras erg populair is op de markt. Er is naar mijn idee geen andere ras dat Clemenule kan vervangen."

"Ondanks de kleinere oogst zijn de maten van de Clemenules dit seizoen goed en dit zal het lagere volume mogelijk compenseren," voegt Royo er aan toe. 

Royo Fruits zal deze week in Alcudia ook de eerste Navelina sinaasappelen oogsten. De eerste sinaasappelen uit het zuiden van Tarragona komen vanaf november weer op de markt. Er zullen minder sinaasappelen beschikbaar zijn dan vorig seizoen, hoewel de daling niet zo uitgesproken zal zijn als bij clementines het geval is. 

Het Catalaanse bedrijf exporteert zijn mandarijnen naar Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavische landen en Zwitserland. Het exporteert eveneens naar Canada en de Verenigde Staten. Sinaasappelen kan het bedrijf ook aan verre bestemmingen zoals Saoedi-ArabiĆ« en China leveren. Daarnaast heeft het Royo Fruits het merk 'La Reserva del'aviat' opgericht voor de verkoop van Navelate sinaasappelen in supermarkten in CataloniĆ«. 



Voor meer informatie: 
Alfons Royo
Royo Fruits SL
T: +34 977 71 91 51
M: +34 655 162 643
royofruits@royofruits.com
www.royofruits.com



Publicatiedatum: