Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Afschaffen EU-tarieven helpt Filipijnse export

De Europese Unie verwacht dat de uitvoer van de Filipijnen naar het EU-handelsblok dit jaar de 10 miljard dollar (8,5 mld euro) zal overschrijden als gevolg van preferentiële tarieven, aldus EU-ambassadeur in de Filipijnen Franz Jessen.
 
Dit is een aanzienlijke exportstijging van ongeveer 49% ten opzichte van de 6,76 miljard dollar (5,74 mld euro) die in 2016 werd bereikt.
 
In zijn toespraak op de EU-Filippines Business Summit zei Jessen dat de Filipijnen als nooit tevoren toegang hebben tot de enorme EU-markt. Hij voegde hieraan toe dat de sterke groei kan worden waargenomen in sectoren die profiteren van GSP + handelspreferenties, zoals de agri-foodsector.

"De EU biedt de best mogelijke handelsvoordelen voor agri-foods. Export vanuit deze Filipijnse sector naar de EU bereikte vorig jaar bijna een totaal van 973 miljoen dollar (826 mln euro)."

"We verwachten dat de export naar de EU robuust blijft dankzij de stabiele economische situatie in Europa -met de hoogste groeicijfers sinds 2011- wat resulteert in een grote vraag naar goederen," aldus Ceferino Rodolfo, van het Ministerie van Handel en Industrie.
 
"De EU blijft op deze manier een belangrijke handelspartner voor de Filipijnen," aldus Jessen.
 
Bron: malaya.com.ph

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


wat zijn de landbouwprodukten die naar Europa geexporteerd worden vanuit de Filippijnen?
Lagos Mostert, Duitsland - 2017/10/20 12:43:05.000© AGF.nl 2018