Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
programma Kickstart Food

Tuinbouw centraal in nieuwe missie Rabobank

In een nieuwe commercial van de Rabobank is er veel aandacht voor de agrarische sector. Onder de nieuwe slogan 'Growing a better world together' profileert het bedrijf zich als partner in de wereldwijde voedselvoorziening.



Voedselzekerheid
"Als 's werelds grootste bank op het gebied van voedsel en landbouw gelooft de Rabobank in genoeg en gezond voedsel voor iedereen", schrijven ze. "De werkelijkheid is anders: elke dag gaan 800 miljoen mensen met honger naar bed. De komende 20 jaar komen er 2 miljard mensen bij, de hoeveelheid landbouwgrond krimpt en maar liefst 1 op de 3 kilo voedsel gaat verloren. Als we de wereldbevolking willen voorzien van genoeg gezond en duurzaam geproduceerd voedsel, is verandering noodzakelijk. De Rabobank neemt de verantwoordelijkheid deze verandering in gang te zetten en te faciliteren."

Doel: wereldwijde ondersteuning
Het doel van de bank is agrarische bedrijven wereldwijd te ondersteunen bij het voeden van de groeiende wereldbevolking. Om genoeg voedsel voor nu en komende generaties op een duurzame manier te verbouwen, zet de Rabobank een programma op: Kickstart Food. Met kennis, netwerken en financiering helpt de Rabobank voedselproducenten duurzaam te produceren.



Campagne met telers
In de bijbehorende commercial toont het bedrijf mensen wereldwijd en schetsen ze een betere wereld en betere omstandigheden voor de land- en tuinbouw. "En stel je nu eens voor dat er een bank is die hiervoor opstaat", vervolgen ze. "Een bank die alles weet over voedsel en landbouw en snapt dat je samen meer bereikt." Samen met klanten en partners willen ze wereldwijd 'de grootste voedselissues wereldwijd aanpakken en zo het wereldvoedselprobleem oplossen.'

Exclusief Food & Health event in het nieuwe World Horti Center.
In aansluiting hierop vindt er op 2 november een exclusieve bijeenkomst plaats in het World Horti Center. Rabobank Westland organiseert dan in samenwerking met 7 andere lokale Rabobanken, een Food & Agri Community event. Het actuele thema van de middag is Food & Health.

De top van food en agri bedrijven wordt hiervoor uitgenodigd. De middag wordt officieel geopend door a.i. burgemeester van Gemeente Westland Agnes van Ardenne. Sprekers als Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis/Achmea) en Gemma Schneemann (Marketing Directeur Sligro) dragen o.a. bij aan een interactief programma.

De middag wordt afgesloten op het Food- en Netwerkplein waarbij bedrijven als o.a. TomatoWorld, Koppert Cress en Rabobank Foundation zich presenteren op het gebied van gezonde voeding.
Meer informatie? Communicatie.westland@rabobank.nl


Publicatiedatum: