Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Nord en Aldi Süd treden toe tot het World Banana Forum

De bedrijfsgroepen Aldi Nord en Aldi Süd zijn gezamenlijk toegetreden tot het World Banana Forum (WBF). Het WBF is een Multi-Stakeholder Initiatief dat zich inzet voor eerlijke werkomstandigheden en een duurzame milieustandaard binnen de bananenproductie.

"We horen internationaal tot de grootste bananenhandelaren. Daarom vonden we het belangrijk om ook op dit gebied een signaal af te geven. Het World Banana Forum draagt bij aan de verbetering van de sociale omstandigheden binnen de leveringsketen. Met het WBF-lidmaatschap geven wij verder vorm aan onze omvangrijke duurzaamheidsprincipes", zegt Rayk Mende, leider Corporate Responsibility van Aldi Nord.

"Het is nu en in de toekomst belangrijk om als bedrijf verantwoordelijkheid te dragen. We zetten ons reeds nu al met talrijke maatregelen en projecten actief in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden en milieubescherming. Om overkoepelende uitdagingen binnen onze leveringsketens aan te gaan, nemen we deel aan branche- en Multi-Stakeholder Initiatieven zoals het World Banana Forum", zegt Sven van den Boomen, leider Corporate Responsibility International bij ALDI Süd.

De leden van het WBF sluiten zich aan bij de basisprincipes van het UN Global Compact, die Aldi Nord en Aldi Süd enkele weken geleden ondertekend hebben.

Informatie over het World Banana Forum is te vinden op http://www.fao.org/world-banana-forum/en/

Publicatiedatum: