Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldi Nord en Aldi Süd treden toe tot het World Banana Forum

De bedrijfsgroepen Aldi Nord en Aldi Süd zijn gezamenlijk toegetreden tot het World Banana Forum (WBF). Het WBF is een Multi-Stakeholder Initiatief dat zich inzet voor eerlijke werkomstandigheden en een duurzame milieustandaard binnen de bananenproductie.

"We horen internationaal tot de grootste bananenhandelaren. Daarom vonden we het belangrijk om ook op dit gebied een signaal af te geven. Het World Banana Forum draagt bij aan de verbetering van de sociale omstandigheden binnen de leveringsketen. Met het WBF-lidmaatschap geven wij verder vorm aan onze omvangrijke duurzaamheidsprincipes", zegt Rayk Mende, leider Corporate Responsibility van Aldi Nord.

"Het is nu en in de toekomst belangrijk om als bedrijf verantwoordelijkheid te dragen. We zetten ons reeds nu al met talrijke maatregelen en projecten actief in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden en milieubescherming. Om overkoepelende uitdagingen binnen onze leveringsketens aan te gaan, nemen we deel aan branche- en Multi-Stakeholder Initiatieven zoals het World Banana Forum", zegt Sven van den Boomen, leider Corporate Responsibility International bij ALDI Süd.

De leden van het WBF sluiten zich aan bij de basisprincipes van het UN Global Compact, die Aldi Nord en Aldi Süd enkele weken geleden ondertekend hebben.

Informatie over het World Banana Forum is te vinden op http://www.fao.org/world-banana-forum/en/


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018