Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mahmoud Bayoumy, Germany Handel und Service UG & CO KG:

"We weten precies hoe de grote Europese ketens denken"

De Duitse supermarkten hebben steeds meer exoten zoals granaatappel, zoete aardappelen en citroenen in de schappen liggen. Een gebrekkige kwaliteit is echter vaak een belemmering voor een succesvolle import uit de herkomstlanden. De Duits-Egyptische importeur Mahmoud Bayoumy neemt de kwaliteit van zijn producten echter zeer serieus. "We verkopen alleen maar goede producten."

'Germany Handel und Service UG & CO KG' heeft veel verschillende producten. "Donkerrode granaatappelen, zoete aardappelen en sinaasappelen en citroenen. Eigenaar Mahmoud Bayoumy hecht duidelijk waarde aan een zeer nauwkeurige kwaliteitscontrole waarbij ondermaats fruit direct aan de kant gaat. "We sorteren al het fruit per hand en plukken alleen het volledig gekleurde fruit."


Eigenaar Mahmoud Bayoumy (linksboven) en zijn producten

Complete service
Vanuit zijn vestiging in Frankfurt am Main houdt Bayoumy toezicht op zijn grote imperium in Egypte. "Daar hebben we plantages, watervoorzieningen en een verpakkingsstation", aldus de trotse eigenaar. "Ik heb in Egypte zo'n 120 medewerkers in dienst die iedere oogst sorteren, wassen, controleren en verpakken. Daarnaast heb ik hier in Duitsland nog zeven medewerkers die zich bezighouden met de verkoop en kwaliteitscontrole. Regelmatig vliegt één van ons naar Egypte om de kwaliteit persoonlijk te controleren.''

Van iedere verscheping wordt een monster door laboranten onderzocht. "Alleen zo krijgen we een kwaliteitsbewijs", zegt Bayoumy. Ook voor de verpakking worden alleen de beste materialen gebruikt, zodat de exoten het transport goed doorstaan. "We verpakken alles in biologisch afbreekbaar karton en gebruiken daarnaast ook nog speciale zaken waarin producten tussen de twee en drie maanden houdbaar zijn. Indien nodig ontwikkelen we ook individuele verpakkingen en etiketten voor klanten."


Zoete aardappelen horen ook tot het assortiment

Lucratief
Sinds de oprichting in 2013 heeft het importbedrijf haar clientèle continue weten te vergroten en inmiddels levert het bedrijf aan vele groothandelaren en diverse discounters, eveneens in Nederland en Groot-Brittannië. "We weten precies hoe de grote Europese ketens denken", aldus Bayoumy. "We hebben een goede verzekering, extra kwaliteitscertificaten en importeren producten die veel winst maken. Het is duidelijk dat we geen rotzooi verkopen." Zijn concurrenten nemen deze condities echter niet zo serieus volgens hem. "Men importeert vanuit Turkije, Cyprus en Griekenland maar meestal ontbreekt het de producten aan kwaliteit. Er wordt gewoonweg geen moeite voor gedaan."

Als je op kwaliteit let zijn exoten en citrus een zeer lucratieve markt. "De oogst is momenteel super", zegt Bayoumy enthousiast. "We plannen wekelijks minstens twee verschepingen: één naar Rotterdam en één naar Hamburg. Afhankelijk van de actuele situatie vinden er daar tussenin ook nog transporten plaats.''


Weitere Informationen:
GER HANDEL U. SERVICE UG U. CO. KG
Hanauer Landstr.126-128 60314 Frankfurt a.M.
Tel: 0049 (0) 69-509575518
www.grosshandel-obst-gemuese.de
info@grosshandel-obst-gemuese.de


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018