Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking ter verbetering van Afrikaanse aardappelteelt

Het International Potato Center (CIP) en de BlackPace Africa Group (BPA) hebben een overeenkomst getekend om de aardappelteelt in Afrika te bevorderen. Conform deze kaderovereenkomst zal de ontwikkeling van zowel Ierse als zoete aardappelen in Afrika verder ondersteund worden.
 
Het doel van deze overeenkomst is het leggen van de basis voor technische en wetenschappelijke samenwerking tussen het CIP en de BPA. Management en implementatie van activiteiten om de capaciteit te vergroten zal mogelijk worden door de uitwisseling van informatie en kennis tussen beide instellingen.
 
Dr. Hugo Campos, onderzoeksdirecteur bij het CIP: "We zijn zeer enthousiast over dit samenwerkingsverband met de BlackPace Africa Group. We kijken er samen naar uit om de financiƫle situatie van 136.000 kleine telers in Rwanda te verbeteren door gebruik te maken van hoogwaardige pootaardappelen van robuuste, gewilde en biologisch versterkte rassen."

Hij voegde eraan toe dat dit initiatief goed zal zijn voor het grotendeels onbenutte potentieel van deze gewassen. Ook zullen nieuwe kansen gecreƫerd worden binnen de gehele aardappelbranche.

Beste resultaten

Uitvoerend voorzitter van BlackPace Africa, Olusegun Paul Andrew: "Afrika moet gaan voor de hoofdprijs, door te investeren in R&D en in de knapste koppen van het continent en de hele wereld. Zo kunnen we de beste resultaten behalen en die producten ontwikkelen die de Afrikanen verdienen. We moeten ook samenwerken met gerenommeerde instellingen zoals het CIP om zowel de kwaliteit van onze aardappelen als de sector zelf te verbeteren."

De twee organisaties zullen gezamenlijk onderzoek doen naar de technische, economische en sociale aspecten die gerelateerd zijn aan de ontwikkeling van nieuwe rassen, verbeterde teeltsystemen, de verwerking en de ontwikkeling van nieuwe markten.

Andere doelen van het samenwerkingsverband zijn: het bevorderen van de consumptie van de aardappel en de zoete aardappel, de duurzame intensivering van agro-systemen en onderzoek naar de relatie tussen klimaatverandering, landbouw en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen en kwetsbare agro-ecosystemen (wetlands).
 
Bron: potatopro.com
Publicatiedatum: