Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Samenwerking ter verbetering van Afrikaanse aardappelteelt

Het International Potato Center (CIP) en de BlackPace Africa Group (BPA) hebben een overeenkomst getekend om de aardappelteelt in Afrika te bevorderen. Conform deze kaderovereenkomst zal de ontwikkeling van zowel Ierse als zoete aardappelen in Afrika verder ondersteund worden.
 
Het doel van deze overeenkomst is het leggen van de basis voor technische en wetenschappelijke samenwerking tussen het CIP en de BPA. Management en implementatie van activiteiten om de capaciteit te vergroten zal mogelijk worden door de uitwisseling van informatie en kennis tussen beide instellingen.
 
Dr. Hugo Campos, onderzoeksdirecteur bij het CIP: "We zijn zeer enthousiast over dit samenwerkingsverband met de BlackPace Africa Group. We kijken er samen naar uit om de financiële situatie van 136.000 kleine telers in Rwanda te verbeteren door gebruik te maken van hoogwaardige pootaardappelen van robuuste, gewilde en biologisch versterkte rassen."

Hij voegde eraan toe dat dit initiatief goed zal zijn voor het grotendeels onbenutte potentieel van deze gewassen. Ook zullen nieuwe kansen gecreëerd worden binnen de gehele aardappelbranche.

Beste resultaten

Uitvoerend voorzitter van BlackPace Africa, Olusegun Paul Andrew: "Afrika moet gaan voor de hoofdprijs, door te investeren in R&D en in de knapste koppen van het continent en de hele wereld. Zo kunnen we de beste resultaten behalen en die producten ontwikkelen die de Afrikanen verdienen. We moeten ook samenwerken met gerenommeerde instellingen zoals het CIP om zowel de kwaliteit van onze aardappelen als de sector zelf te verbeteren."

De twee organisaties zullen gezamenlijk onderzoek doen naar de technische, economische en sociale aspecten die gerelateerd zijn aan de ontwikkeling van nieuwe rassen, verbeterde teeltsystemen, de verwerking en de ontwikkeling van nieuwe markten.

Andere doelen van het samenwerkingsverband zijn: het bevorderen van de consumptie van de aardappel en de zoete aardappel, de duurzame intensivering van agro-systemen en onderzoek naar de relatie tussen klimaatverandering, landbouw en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen en kwetsbare agro-ecosystemen (wetlands).
 
Bron: potatopro.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018