Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hamburg is de belangrijkste haven voor TsjechiŽ

TsjechiŽ ligt verkeersgeografisch gezien in het midden van Europa en behoort tot de zich snel ontwikkelende groeimarkten. De haven van Hamburg biedt vanwege haar korte afstand tot TsjechiŽ veelvuldige transportmogelijkheden voor de snelle afwikkeling van Tsjechische import- en exportgoederen.

Van de circa drie miljoen ton die jaarlijks via de haven van Hamburg van en naar TsjechiŽ getransporteerd wordt, domineren aan de importzijde elektronica, chemische producten, machines, brand- en smeerstoffen. Tsjechische exportgoederen, die gebruikmaken van Hamburg's fijnmazige net van 120 wereldwijde lijnverbindingen, zijn vooral motorvoertuigonderdelen, motorvoertuigen, elektronica, machines en chemische producten. Naast de goederen die voor de Tsjechische markt bestemd zijn, worden er ook transitgoederen via TsjechiŽ naar Slowakije, Oostenrijk en Hongarije verder geleid. "TsjechiŽ is voor de haven van Hamburg ťťn van de belangrijkste markten in Midden-Europa en we zijn er trots op dat de haven van Hamburg ook de belangrijkste haven voor TsjechiŽ is", benadrukte Vladimir Dobos, marketingrepresentant van de haven van Hamburg in Praag, naar aanleiding van de jaarlijkse havenavond. Deze vond op 12 oktober in het gemeentehuis van Praag plaats.


Van links naar rechts: Vladimir Dobos, Ingo Egloff (bestuurslid van Hafen Hamburg Marketing), Tino Klemm (lid van de HPA-directie en de HHM raad van toezicht, dr. Torsten Sevecke, ambtsleider haven en innovatie van de isntantie voor economie, verkeer en innovatie van de vrije stad en Hanzestad Hamburg
© HHM / Mudra


Meer dan 470.000 containers werden er in 2016 getransporteerd tussen de Hamburger haven en Tsjechische containerterminals. Ingo Egloff, bestuurslid 'Hafen Hamburg Marketing e.V.', vertelde in zijn welkomstwoord tegen de meer dan 250 gasten dat meer dan 90 procent van de import- en exportcontainers van en naar Hamburg milieuvriendelijk per rails getransporteerd worden. "De 100 wekenlijkse containertreinverbindingen tussen overslagterminals in TsjechiŽ, Slowakije en de containerterminals in de Hamburger haven, verduidelijken de prestatiekracht van ons zeehavenverkeer. De Hamburger haven heeft zich op de Tsjechische markt een naam als vooraanstaande zeehaven verschaft. Van het hoge aantal treinverbindingen en de betrouwbaarheid van het verkeer profiteren de verladers in TsjechiŽ en Slowakije", aldus Ingo Egloff.

Publicatiedatum: 20-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: