Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hamburg is de belangrijkste haven voor Tsjechië

Tsjechië ligt verkeersgeografisch gezien in het midden van Europa en behoort tot de zich snel ontwikkelende groeimarkten. De haven van Hamburg biedt vanwege haar korte afstand tot Tsjechië veelvuldige transportmogelijkheden voor de snelle afwikkeling van Tsjechische import- en exportgoederen.

Van de circa drie miljoen ton die jaarlijks via de haven van Hamburg van en naar Tsjechië getransporteerd wordt, domineren aan de importzijde elektronica, chemische producten, machines, brand- en smeerstoffen. Tsjechische exportgoederen, die gebruikmaken van Hamburg's fijnmazige net van 120 wereldwijde lijnverbindingen, zijn vooral motorvoertuigonderdelen, motorvoertuigen, elektronica, machines en chemische producten. Naast de goederen die voor de Tsjechische markt bestemd zijn, worden er ook transitgoederen via Tsjechië naar Slowakije, Oostenrijk en Hongarije verder geleid. "Tsjechië is voor de haven van Hamburg één van de belangrijkste markten in Midden-Europa en we zijn er trots op dat de haven van Hamburg ook de belangrijkste haven voor Tsjechië is", benadrukte Vladimir Dobos, marketingrepresentant van de haven van Hamburg in Praag, naar aanleiding van de jaarlijkse havenavond. Deze vond op 12 oktober in het gemeentehuis van Praag plaats.


Van links naar rechts: Vladimir Dobos, Ingo Egloff (bestuurslid van Hafen Hamburg Marketing), Tino Klemm (lid van de HPA-directie en de HHM raad van toezicht, dr. Torsten Sevecke, ambtsleider haven en innovatie van de isntantie voor economie, verkeer en innovatie van de vrije stad en Hanzestad Hamburg
© HHM / Mudra


Meer dan 470.000 containers werden er in 2016 getransporteerd tussen de Hamburger haven en Tsjechische containerterminals. Ingo Egloff, bestuurslid 'Hafen Hamburg Marketing e.V.', vertelde in zijn welkomstwoord tegen de meer dan 250 gasten dat meer dan 90 procent van de import- en exportcontainers van en naar Hamburg milieuvriendelijk per rails getransporteerd worden. "De 100 wekenlijkse containertreinverbindingen tussen overslagterminals in Tsjechië, Slowakije en de containerterminals in de Hamburger haven, verduidelijken de prestatiekracht van ons zeehavenverkeer. De Hamburger haven heeft zich op de Tsjechische markt een naam als vooraanstaande zeehaven verschaft. Van het hoge aantal treinverbindingen en de betrouwbaarheid van het verkeer profiteren de verladers in Tsjechië en Slowakije", aldus Ingo Egloff.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018