Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ophelia onderweg naar Schotland

Winden van meer dan 112 km per uur en zware regenval treffen delen van Schotland en noord-Engeland; orkaan Ophelia -inmiddels wel in kracht afgenomen- blijft het Verenigd Koninkrijk teisteren. De scholen in Noord-Ierland en Ierland zelf blijven voor een tweede dag gesloten terwijl de bevolking begint met het opruimen van de rommel.



Volgens Justin Leonard, handelaar in groenten en fruit uit Dublin, zijn ze er daar redelijk goed vanaf gekomen."De schade was erger in het zuiden van het land. Het zal dagen duren voordat alles weer normaal wordt. Schotland stuurt ingenieurs om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen en het leger helpt mee de schade te herstellen door deze ingenieurs met helikopters in te vliegen."

In Ierland zitten circa 245.000 huishoudens zonder elektriciteit; in Noord-Ierland zijn er dat 3.600. De scholen blijven voor een tweede dag gesloten, maar het openbaar vervoer rijdt op de meeste plaatsen weer.

Anthony O'Shea van O'Sheas Groenten en Fruit in Killarney zei ook dat ze geluk hebben gehad. "We hebben in de ochtend veel verkocht, maar vanaf twee uur 's middags kwam alles tot stilstand. Iedereen bleef binnen."

Drie mensen overleden in Ierland ten gevolge van de storm. De autoriteiten hebben inmiddels alarmfase geel afgegeven ("opgepast - zware windstoten") voor midden- en zuid-Schotland en noord-Engeland. Ze waarschuwen ook voor problemen in de spits.

Het Scottish Environment Protection Agency heeft voor de westkust van Schotland 14 overstromings-alarmen afgegeven, wat betekent dat er overstromingen verwacht worden. Daarnaast waren er ook meerdere overstromings-waarschuwingen, wat betekent dat overstromingen mogelijk zijn.
Publicatiedatum: