Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ophelia onderweg naar Schotland

Winden van meer dan 112 km per uur en zware regenval treffen delen van Schotland en noord-Engeland; orkaan Ophelia -inmiddels wel in kracht afgenomen- blijft het Verenigd Koninkrijk teisteren. De scholen in Noord-Ierland en Ierland zelf blijven voor een tweede dag gesloten terwijl de bevolking begint met het opruimen van de rommel.Volgens Justin Leonard, handelaar in groenten en fruit uit Dublin, zijn ze er daar redelijk goed vanaf gekomen."De schade was erger in het zuiden van het land. Het zal dagen duren voordat alles weer normaal wordt. Schotland stuurt ingenieurs om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen en het leger helpt mee de schade te herstellen door deze ingenieurs met helikopters in te vliegen."

In Ierland zitten circa 245.000 huishoudens zonder elektriciteit; in Noord-Ierland zijn er dat 3.600. De scholen blijven voor een tweede dag gesloten, maar het openbaar vervoer rijdt op de meeste plaatsen weer.

Anthony O'Shea van O'Sheas Groenten en Fruit in Killarney zei ook dat ze geluk hebben gehad. "We hebben in de ochtend veel verkocht, maar vanaf twee uur 's middags kwam alles tot stilstand. Iedereen bleef binnen."

Drie mensen overleden in Ierland ten gevolge van de storm. De autoriteiten hebben inmiddels alarmfase geel afgegeven ("opgepast - zware windstoten") voor midden- en zuid-Schotland en noord-Engeland. Ze waarschuwen ook voor problemen in de spits.

Het Scottish Environment Protection Agency heeft voor de westkust van Schotland 14 overstromings-alarmen afgegeven, wat betekent dat er overstromingen verwacht worden. Daarnaast waren er ook meerdere overstromings-waarschuwingen, wat betekent dat overstromingen mogelijk zijn.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018