Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse clementines van de Sibari-vlakte

Begin oktober is de coƶperatie Agricor, eigenaar van het Gallo merk, met de pluk van clementines begonnen. Het fruit wordt geteeld op de Sibari-vlakte en is dit seizoen zoeter dan in 2016. De Brix ligt dit jaar namelijk tweemaal hoger (13-14 ten opzichte van 11 vorig seizoen). "De zoete smaak is te danken aan de droge zomer, die schade aan andere gewassen heeft aangericht maar juist gunstig was voor de clementineproductie. De maten zijn gemiddeld," vertelt directeur Natalino Gallo. 



Er wordt rekening gehouden met een productiedaling van 20% ten opzichte van het voorgaande seizoen (als gevolg van de hoge temperaturen en het tekort aan neerslag). De oogst op het 600 hectare tellende areaal van O.P. Agricor zal nog tot eind februari duren. In totaal worden er vijf verschillende rassen geplukt. 

Natuurlijk en puur met een eetbare schil 
De Sibari-vlakte, die zich dankzij haar klimaat bij uitstek leent voor de citrusteelt, speelt een belangrijke rol voor de 'Made in Italy' producten. Het bedrijf dat door Natalino Gallo wordt gerund wil deze producten bij de eindconsumenten promoten. 
 


De coƶperatie Agricor werkt volgens strenge eisen om de natuurlijke kenmerken van de producten te bewaken. De schil van Gallo clementines kan dan ook veilig gegeten worden omdat het fruit geen behandelingen na de oogst ondergaat. 

Voorzitter Gallo vindt het belangrijk dat het product natuurlijk is omdat Italiaanse AGF het op de markt op moet nemen tegen buitenlands fruit. "Het is in de eerste plaats merkwaardig dat een land waar zoveel AGF wordt geteeld afhankelijk is van de buitenlandse import. Nog vreemder is het dat Italiaanse AGF aan allerlei regels moet voldoen terwijl import-AGF uit bijvoorbeeld Egypte en Marokko aan veel minder strenge standaarden hoeft te beantwoorden."

Door te kiezen voor clementines van de Sibari-vlakte, dus voor een product van eigen bodem, weet de klant zeker dat het fruit geen behandelingen heeft ondergaan. Het is daarnaast ook belangrijk dat retailketens de eindconsument bewust maken van de verschillen zodat deze zijn keuze kan bepalen aan de hand van de kwaliteit in plaats van de prijs."



O.P. Agricor garandeert zijn leden een eerlijke prijs zodat iedereen voldoende verdient. 

Het Eccelsa-project
O.P. Agricor test momenteel een laat clementineras dat volgend jaar mogelijk op de markt zal komen onder de merknaam Ecclesa (nu al bekend vanwege zijn premium rode abrikozen). Het testen houdt eveneens in dat er nagedacht zal worden over een geschikte marktstrategie, aangezien het fruit goede maten en een heerlijke zoete smaak zal hebben. 



Contact:
Natalino Gallo - administrator
Cell.: (+39) 348 3709730
OP Agricor - Gallo
C.da S. Lucia
87064 Corigliano Calabro (CS)
Tel.: (+39) 0983 886001
Fax: (+39) 0983 889276
Email: info@gallonatura.com
Web: www.gallo-natura.com
Publicatiedatum: