Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Edipeel houdt avocado's twee keer zo lang vers"

Apeel Sciences heeft een natuurlijke eetbare oplossing ontwikkeld, om de houdbaarheid van AGF te verlengen, onder de naam Edipeel. Voor sommige producten kan de houdbaarheid met vijf maal worden verlengd. "Ons doel is een duurzamer voedselsysteem te creëren waarbij er minder verspilling optreedt," legt James Rogers uit, directeur van Apeel Sciences. Onbenutte plantaardige materialen dienen als basis voor de oplossing. "Voedsel conserveren is ons vak," voegt Rogers er aan toe. Zowel conventioneel als biologisch
De onzichtbare applicatie werd aanvankelijk voor citrus geïntroduceerd maar op dit moment rondt het bedrijf contracten met avocadoleveranciers af. "Het typische met avocado's is dat ze lange tijd onrijp zijn maar dan ineens hun beste tijd gehad lijken te hebben," vervolgt Rogers. "Het is een prijzig product en we willen de markt gezonde en smakelijke avocado's leveren." Door deze formule blijven avocado's twee keer zolang rijp. "Het verlengt de rijpe fase van het fruit." De formule is goedgekeurd door de Amerikaanse voedselwarenautoriteit FDA en mag zowel op conventionele als biologische AGF toegepast worden."

Samenstelling varieert per regio
"We werken samen met avocadoleveranciers overal ter wereld en zijn in iedere belangrijke teeltregio gestart met een pilotklant. Momenteel doen we pilotprojecten in de Verenigde Staten, Mexico, Peru en Chili en hebben wettelijke goedkeuring voor alle vier deze landen gerkregen," vervolgt Rogers. "Avocado's verschillen per regio en daarom varieert de samenstelling van de oplossing per geografische regio eveneens."

Apeel Sciences zal de formule voor avocado's dit kwartaal uitrollen. Apeel Sciences is onlangs verhuisd naar een pand van bijna 10.000 m2 die tienmaal groter is als de vorige locatie. "In theorie kunnen we genoeg Edipeel produceren om de wereldvoorraad avocado's te behandelen maar naast avocado's willen we ons ook richten op het verlengen van de houdbaarheid van overige groente- en fruitsoorten."Contact:
James Rogers
Apeel Sciences

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018