Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onderhandelingen volop bezig

"Handel tussen EU en IndonesiŽ gaat makkelijker worden"

De Europese Commissie en IndonesiŽ maken gestaag voortgang in de onderhandelingen over een handelsakkoord. Dit laat de Europese Commissie weten, na afloop van de derde onderhandelingsronde (11 Ė 15 september) in Brussel, meldt Evofenedex. 

Versnellen
Evofenedex roept op om de onderhandelingen tussen de EU en IndonesiŽ  te versnellen. Volgens de organisatie zal een handelsakkoord de handel eenvoudiger maken, waardoor de handel van- en naar IndonesiŽ een flinke impuls zal krijgen.

Onderhandelingsronde
Tijdens de derde onderhandelingsronde is onder andere onderhandeld over energie,  grondstoffen, regels van oorsprong  en markttoegang voor overheidsopdrachten. De onderhandelaars boekten daarnaast vooruitgang op het gebied van handelsbarriŤres door te spreken over de samenwerking in en erkenning van standaarden en certificering. De volgende onderhandelingsronde vindt plaats in het eerste kwartaal van 2018, laat Evofenedex weten.

Belang
IndonesiŽ is een belangrijke handelspartner van Nederland. Jaarlijks exporteren Nederlandse bedrijven voor ongeveer een miljard euro aan goederen naar het land, tegenover een import van zo'n 2,4 miljard euro. De afgelopen vijf jaar is de Nederlandse export naar IndonesiŽ bijna verdubbeld. Belangrijke exportproducten zijn daarbij machines en vervoermaterieel. Gezien de snelle Indonesische economische groei, biedt het land veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Aangezien een handelsakkoord zorgt voor een gelijker speelveld en eenvoudiger handel, is de verwachting dat na inwerkingtreding van het handelsakkoord steeds meer Nederlandse handels- en productiebedrijven zaken gaan doen met IndonesiŽ, meldt de belangenorganisatie.

Bron: Evofenedex 

Publicatiedatum: 18-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: