Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rabobank en UN Environment

"Versnellen duurzame voedselproductie van belang"

De Rabobank kondigt vandaag het globale programma 'Kickstart Food' aan. Samen met internationale partners en klanten wil de bank de transitie naar een duurzame voedselproductie versnellen. Een van de eerste stappen in dit programma is de lancering van een financiële voorziening van 1 miljard dollar, waarmee initiatieven omtrent het herstel van land en de bescherming van bossen opgezet kunnen worden.

Focus
De voorziening wordt opgezet in samenwerking met UN Environment. Het markeert de start van een driejarig programma van Rabobank om de verduurzaming van de landbouw een impuls te geven. Hiermee kan Rabobank op significant grotere schaal ondersteuning bieden aan klanten en partners in de transitie naar een meer duurzame food & agri sector. Het Kickstart Food-programma focust op vier issues: Earth, Waste, Stability en Nutrition. De 1 miljard dollar is onderdeel van het eerste punt: Earth, gericht op duurzame en milieuvriendelijke voedselproductie. Het Waste-programma zal draaien om het verminderen van voedselverspilling in de hele voedselproductieketen, terwijl het Stability-programma tot doel heeft een meer stabiele en veerkrachtige voedsel- en landbouwsector te creëren. De noodzaak voor gebalanceerde gezonde voeding voor iedereen staat centraal in het programma Nutrition.

Initiatief
Voorzitter groepsdirectie Rabobank (CEO) Wiebe Draijer: "Rabobank is altijd geworteld geweest in de maatschappij. We zetten maatschappelijke issues op de agenda en we pakken ze ook zelf aan. Als wereldwijde leider op het gebied van het financieren van voedselproductie voelen wij de noodzaak om de ontwikkelingen op het vlak van duurzame voedselproductie te versnellen. Met onze kennis, netwerken en financiële capaciteit kunnen we klanten verder motiveren en faciliteren in het zich eigen maken van een duurzamere manier om voedsel te produceren op wereldwijde schaal. We zijn trots op dit grootse initiatief in samenwerking met UN Environment. We willen anderen hier graag bij betrekken om dit programma verder te vergroten."

Jan van Nieuwenhuizen, groepsdirectielid van Rabobank (international wholesale), geeft aan: "Met onze missie 'Growing a better world together' committeren we ons wereldwijd aan het aanpakken van verschillende maatschappelijke problemen. Het verduurzamen van de voedselproductie is daarin het eerste belangrijke onderwerp. In Nederland zullen we de komende tijd daarnaast nog andere concrete issues op de kaart zetten. Ook deze benoemen we, en we geven invulling aan de oplossingen."

Toezegging 
Met deze missie omarmt Rabobank ook de UN Sustainable Development Goals, zo laat de bank weten. De uitdaging voor de voedselproductiesector ligt ten grondslag aan een groeiende wereldbevolking richting ten minste 9 miljard mensen, terwijl de beschikbaarheid van geschikte landbouwgrond afneemt en juist de landbouw grote impact heeft op klimaatverandering en milieu. Het doel van de bank is helder: voor 2050 bijdragen aan minstens 60 procent meer voedselproductie met 50 procent minder ecologische footprint, meldt de Rabobank in een persbericht.
 
Bron: Rabobank

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018